FC VVC Zaterdag 1 :: Seizoen 2024 - 2025

ZWAAR VERLIES

EMM’21  1 - FC VVC 1 Uitslag: 2 - 1 (1 - 0)

En dan duiden we niet op het feit dat de wedstrijd verloren is gegaan. Natuurlijk vervelend, dat we na vijf wedstrijden nog geen punt hebben vergaard, maar zwaarder woog vandaag het incident waarbij Marwan slachtoffer werd van de botte bijl van een gefrustreerde Vener. Deze was op wraak uit na een vermeende overtreding op hem - waar de scheidsrechter niet voor floot - en Marwan op een dusdanige manier torpedeerde, dat hij met een ambulance moest worden afgevoerd naar het LUMC. Berichten later op de avond waren wat geruststellender, dat er geen breuken of scheurtjes in de heup zijn geconstateerd en ook interne bloedingen gelukkig minimaal zijn. Hij mocht dan ook na diverse foto’s, scans en onderzoeken eind van de avond weer naar huis. Snel herstel gewenst voor Marwan vanaf onze kant!

De wedstrijd zelf was anders dan andere, want verzamelen en wedstrijdbespreking in Roelofarendsveen, alwaar het hoofdveld zoals dat heet “under construction” was en de routing om op de velden te komen ook niet geheel eenduidig was. Zo viel er wel meer op te merken over de informatieverstrekking aldaar, maar dat laten we maar even rusten.

Na een warming up op twee verschillende velden, wegens het niet op tijd beschikbaar zijn van het speelveld, werd op een kunstgrasveld uit den beginne van het kunstvezel gras, aangetreden tegen EMM’21 eveneens een fusieclub ontstaan uit DOSR en WVC. Vorig jaar (net als Kagia overigens) nog acterend in de 2e klasse, was dit wederom een uitdaging en mede door de vele afwezigen, ook een puzzel om de bezetting representatief te krijgen!

Gelegenheidsspits was Stef, wegens het ontbreken van Marco, terwijl we wel weer konden over Marwan, al liep dat dus vooral voor hem vervelend af. EMM liet zien een aantal vaardige spelers te hebben, maar werd door onze tactiek toch veelal gedwongen de lange bal te spelen. Na een aantal kansjes, was het dan rond de 30e minuut wel raak toen een EMM voorwaartse ongehinderd kon inkoppen en Neal kansloos was. Het enige gevaar dat wij konden aanrichten was vooral via Jamil, die zijn tegenstander een paar keer te snel af was, maar de rugdekking van de opponent was verzorgd, zodat de angel uit onze aanvallen werd gehaald.

Op slag van rust was Jamil weer goed door en zag Donny in de zestien vrij staan, maar deze schoot te gehaast en daardoor over.

Zo brak de rust aan met een - gezien de kansen - zeker verdiende voorsprong voor de Veense formatie.  Ondanks dat er op de heikele punten in eigen team werd gewezen, begon EMM scherper aan de tweede helft en dat leverde gelijk twee kansjes op, maar gelukkig was Neal attent. Na een kwartier was er een overtreding op de spits van EMM in het strafschopgebied en werd door scheidsrechter Beudeker naar de stip gewezen. Met enig fortuin, want binnenkant paal, werd de penalty tot doelpunt gepromoveerd door de aanvoerder en keken we tegen een 2-0 achterstand aan.

Vlak hierna vond de onbesuisde overtreding plaats, waardoor Marwan per brancard afgevoerd moest worden, waardoor ondergetekende het vervolg niet meer zelf heeft kunnen waarnemen. Het inbrengen van vers bloed bracht nog wel nieuwe energie, waardoor Job uit een uitstekende steekbal van Sebastiaan nog de 2-1 kon scoren, maar er was te weinig tijd over om de wedstrijd nog spannend te maken.

Volgende week geen programma, waardoor er gewerkt kan worden aan het klaarstomen van de geblesseerden, om tot de winterstop in ieder geval wat punten bijeen te sprokkelen.

Overigens is een gang naar de Montreallaan volgende week zeker de moeite waard, want zowel op zaterdag als zondag is er een internationaal jeugdtoernooi met uit eigen land jeugdteams van AJAX, Feyenoord en Utrecht en buitenlandse deelname van PSG, Borussia Dortmund, Sparta Praag, 1FC Köln, Parma, Club Brugge en anderen, dus zeer de moeite waard!