FC VVC Zaterdag 1 :: Seizoen 2024 - 2025

VIEL NIETS TE HALEN IN AMSTERDAM

Wartburgia 1 - FC VVC 1 Uitslag: 4 - 0 (3 - 0)

Vandaag de wedstrijd tegen Wartburgia. Wederom een tegenstander waar we zo goed als niets van wisten, anders dan dat ze speelden op het Sportpark Drieburg, waar in een grijs verleden tegenstanders als TABA, JOS-Watergraafsmeer, de Meer en DVVA bestreden werden. Nu dus Wartburgia en zoals gezegd redelijk blanco. De weg ernaar toe niet, want het had de heren wegwerkers behaagd een behoorlijk verkeersinfarct rondom Amsterdam te laten ontstaan. Piloot Frank, gesteund door assistent piloten Chiel en Jerry brachten ons via de toeristische route langs onder andere de Bosbaan, nipt op tijd op het complex, waar de mannen zo goed als allemaal al omgekleed en wel op ons wachtten.

Tot zover de reis zelf, het gaat tenslotte om het spelletje met de bal en gezegd moet worden dat we na de afstraffing van vorige wel beterschap beloofden, maar dit niet direct in daadkracht konden omzetten. Het aantal blessures is afgelopen wederom alleen maar toegenomen, zodat noodgedwongen de bank grotendeels bestond uit mannen uit het tweede, soms al met een halve wedstrijd in de benen. Die dingen dus.

Al in de tweede minuut schoot Wartburgia op de binnenkant van de paal en kreeg Neal de bal gelukkig in de handen, terwijl aan de andere kant Jamil goed doorging op rechts, alleen zijn voorzet net iets te hoog was voor de aanstormende Joes. Halverwege was het dan toch raak voor Wartburgia, toen hun rechtsbuiten Nima te snel af was en een afgemeten voorzet gaf, die eenvoudig werd binnengetikt door de Amsterdamse spits. Defensief mistasten en het ontbreken van organisatie resulteerde twee minuten later al in de 2-0 en nadat Jamil uit een corner van Dylan een vrije kopkans had, maar jammer genoeg in de handen van de keeper kopte, werd het zelfs voor rust nog 3-0, toen de weg naar Neal helemaal open lag en Wartburgia daar dankbaar van profiteerde.

In de rust gewezen op de tekortkomingen, maar vooral dat de duels intensiever ingegaan moesten worden en überhaupt meer energie in de wedstrijd gelegd moest worden, om nog iets aan de opgelopen schade te kunnen doen. Maar Wartburgia kwam wederom beter uit de kleedkamer en verschafte zich gelijk twee levensgrote kansen, die gelukkig voor ons niet werden benut.

Wel hadden wij de pech, dat een lekker genomen vrije trap van Jesse nog net tot corner verwerkt kon worden door de Amsterdamse keeper.

Toch was het weer Wartburgia, dat de wedstrijd definitief besliste, door de 4-0 aan te tekenen, na een knap hoogstandje. Alle wissels ten spijt, Daniel en Emile enigszins aangeslagen eruit, maar ook Nima, Joes en Jamil werden nog gewisseld voor respectievelijk Donny, Ivar, Kevin, Roy en Denis. Ondanks de nieuwe energie resulteerde dit niet in een overwicht, al kreeg Marco nog een aardig kansje, maar de bal hobbelde voor langs. Laat ik nog vermelden dat Kevin (Fels) zijn debuut maakte in het eerste en dat zeker niet onverdienstelijk deed!

Zo staan we dus weer – terecht gezien het vertoonde spel – met lege handen en zullen we alles bij elkaar moeten rapen om volgende week tegen Kagia (ook nog puntloos) wél een resultaat neer te zetten!