FC VVC Zaterdag 1 :: Seizoen 2024 - 2025

Valse Start

D.W.S. 1 - FC VVC 1 uitslag: 2 - 1 (1 - 0)

Vol verwachting werd uitgekeken naar de start van ons vlaggenschip in de derde klasse. Niet alleen door onze trouwe supportersschare, maar ook voor alle direct betrokkenen was het spannend hoe onze jongens ervoor zouden staan. Dit na een afwezigheid van twee jaar, weer terug op het niveau waar we als club minimaal zouden moeten thuishoren.

De voorbereiding was met wisselend succes afgesloten, want voor oefenwedstrijden werden de duels in de MidWest Cup tegen Zwanenburg en BSM (De wedstrijd tegen UNO ging op laatste moment niet door) en de wedstrijden in de voorronde van de KNVB beker (tegen ZAB, DSS en VSV) gebruikt. Zoals gezegd met wisselend succes, want tegen 2e klasser ZAB werd in  Breezand!! ‘s avonds verloren, terwijl DSS aan de zegekar werd gebonden, maar we vorige week tegen VSV tegen een kansloze 6-1 nederlaag opliepen. Voor de MW-Cup werd uit in en tegen Zwanenburg gelijk gespeeld, terwijl BSM met ruime cijfers naar Benenbroek terug werd gestuurd.

Dus de eerste competitiewedstrijd uit tegen DWS in Amsterdam. Spelend op sportpark Sloten – bij Blauw-Wit – dus bekend terrein en veel herinneringen. Vorig jaar werd namelijk ruim van Blauw-Wit gewonnen voor de KNVB beker, terwijl verder terug er altijd de beroemde clashes waren tussen VVC en Blauw-Wit/Beursbengels.

Zoals de meeste tegenstanders dit seizoen (met uitzondering van SCW en Kagia)is DWS een volledig onbekende tegenstander, maar wel één met een rijke historie. Al had Jerry natuurlijk wel het nodige huiswerk gedaan om beslagen ten ijs te komen. Nou ja ijs, het was met een temperatuur van ruim boven de 20°C, goed toeven langs de lijn, maar op het kunstgras was er een garantie voor bezwete shirts.

Beide ploegen begonnen vanzelfsprekend aftastend en gelegenheidsspits Félipe stak Jamil heerlijk weg op rechts, maar diens inzet ging net voor langs! Een gevaarlijke scrimmage in de doelmond voor Neal leverde het eerste echte gevaar op voor de Amsterdammers, maar gelukkig bleef een doelpunt uit. Daarna kwamen eerst Jamil op rechts en later Marwan op links goed door, maar ontbrak het laatste doeltreffende zetje.

Na een half uur kwamen de Amsterdammers toch op voorsprong, toen de bal zomaar in de voeten van een DWS’er werd geplaatst door een - voor deze gelegenheid in het oranje gestoken - VVC-er en werd de aanval koelbloedig afgerond. Weer Marwan was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging net naast.

Zo brak de rust aan met een minimale achterstand en werd erop gewezen dat de absoluut niet kansloos waren tegen deze ploeg, maar dat we nog iets scherper moesten opereren, om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. De enigszins aangeslagen werd vervangen door Benjahmin in de spits, waardoor Félipe weer terugzakte naar het middenveld.

In eerste instantie leek DWS beter uit de rust te komen, maar opeens was daar een splijtende pass van Emile die door Benjahmin uitstekend met de borst werd gecontroleerd en met links kiezelhard door de Amsterdamse doelman ’s benen, tegen het net sloeg. Even later lukte het Félipe net niet om na een heerlijke individuele actie tot een schot te komen, terwijl Stef kort daarop een voorzet van Daan niet op de juiste waarde wist te schatten.

Zo waren de beste kansen eigenlijk voor VVC, dat de wedstrijd redelijk controleerde, maar waakzaam moest zijn voor de counter van DWS. Het was dan ook uiterst schlemielig, dat juist uit zo’n verre crossbal, onze verdediging er niet lekker uitzag en met nog een paar minuten te gaan, de 2-1 moest toestaan. Ondanks dat alle wissels werden toegepast die mogelijk waren de tweede helft, zijn we niet in staat gebleken om in ieder geval een gelijkspel over de streep de trekken. Zoals Jerry in de drinkpauze na rust verwoordde: “Gelijkspel is ook een resultaat!

Het heeft dus niet zo mogen zijn en waarschijnlijk zal er de komende week vooral gepraat en gewerkt worden aan de fitheid en conditie van onze mannen, want los van het feit dat er ook dingen gelaten moeten worden om optimaal aan de wedstrijd te beginnen, zullen we ook fysiek meer moeten  kunnen brengen. Elke wedstrijd is deze competitie een finale en de volgende staat volgende week thuis tegen SDZ gepland. De club heeft deze tot superzaterdag uitgeroepen, dus laten we zorgen dat de punten nu in Nieuw-Vennep blijven, om weg te blijven van die plekken waar we niet willen eindigen!