FC VVC Zaterdag 1 :: Seizoen 2023 - 2024

WEER VERLOREN

RKAVIC 1 - FC VVC 1 Utslag: 2 - 0 (1 - 0)

Is er sprake van een dipje in de meest cruciale fase van de competitie, wordt de spanning sommige spelers te veel, of is er iets anders aan de hand. We moeten in ieder geval een tijdje terug in de tijd, willen we twee achtereenvolgende nederlagen noteren.

Feit is in ieder geval dat de kans heel groot was dat SCW kampioen zou worden tegen het onderaan bungelende Velsenoord (en dat ook via een klinkende zege realiseerde), waarbij natuurlijk de felicitaties richting Rijssenhout gaan. Heel knap om gelijk na de degradatie dit kampioenschap te realiseren!

Na de nederlaag van vorige week was het dus zaak om ons te herpakken om de tweede plek op de ranglijst te consolideren. RKAVIC echter had na de winterstop laten zien, dat het uit een heel ander vaatje tapte als aan het begin van het seizoen, want in de tweede periode zouden zij bij een overwinning, over ons heen gaan naar de tweede plek, achter SCW in de tweede periode. Zaak dus om ook hier alert op te wezen, om niet nog meer concurrentie voor de nacompetitieplaatsen te krijgen.

Nadrukkelijk werd vooraf gewezen op de lichtvoetigheid en de balvaardigheid van de Wooter Football Academy telgen, die in de troosteloze ambiance van het sportcomplex aan de Amstelveense Escapade hun thuishaven hebben bij RKAVIC. Om één en ander te versterken waren de weersomstandigheden het tegenovergestelde van vorige week, toen we onder een heerlijk voorjaarszonnetje speelden.

Koude noordenwind en vlagen regen teisterden de teams bij de aftrap en geregeld gedurende de wedstrijd, waarbij VVC uit de eerste de beste aanval over links hadden moeten scoren. Marwan ging fantastisch door tot aan de achterlijn en legde de bal netjes terug op Tom, die geheel vrijstaand jammerlijk ruimschoots over mikte. Verder golfde het speel over en weer, waarbij de balvaardigheid van de opponenten hen regelmatig in staat stelde een vrije man te vinden, maar geen echt doelgevaar opleverde. Ondanks het feit dat ze het eerste half uur wel zeven hoekschoppen opleverden, zorgde dat niet voor onoverkomelijke defensieve problemen.

De aangespeelde spit in de 16 meter wel. Die kon drie keer kappen en draaien alvorens uit te halen en de bal onhoudbaar voor Neal in het net deed ploffen: 1 – 0. Veel meer dan een kansje voor Marwan na weer goed storen van de sleurende Marco, kwamen we niet tot aan de rust.

Hamerend op meer beweging om mensen vrij te spelen en met verse krachten Daniël en Job voor Nima en de vandaag onzichtbare Jamil, werd de tweede helft aangevangen. Een klein offensiefje volgde waarbij Marco nog een aardige mogelijkheid kreeg uit een voorzet van Daniël. Diezelfde Daniël had even later nog een kans uit een scrimmage voor de Amstelveense keeper, maar kon de bal niet genoeg vaart meegeven.

Een slotoffensief met verse krachten, Emile, Joes en Donny voor respectievelijk Dylan, Marwan en Robin moest meer dadendrang genereren, maar veel verder dan een kopbal va Bodhi na een corner van Donny en een schotje van Joes na een prima individuele actie, kwamen we niet. Het werd zelfs vlak voor tijd nog erger, toen we vlak voor tijd tegen de tweede tegentreffer aanliepen.

Kort hierop floot de prima fluitende scheidsrechter Geurts uit Woerden voor het einde en konden we de wonden likken. Positief nieuws kwam echter uit Velserbroek, waar bleek dat Jong-Hercules ook had verloren van VVH/Velserbroek en zo dus niet op gelijke hoogte met ons kwam. (Weliswaar met een wedstrijd minder)

Volgende week Koningsdag en daarna op 4 mei vrij, alvorens we beginnen aan de laatste drie wedstrijden dit seizoen in de reguliere competitie en laten we hopen dat we onszelf dan belonen en de nacompetitie veiligstellen. Maar er zal wel uit een ander vaatje getapt moeten worden om dat te realiseren. Eerst op 11 mei tegen SCW in Rijssenhout, dan thuis tegen VVH/Velserbroek om in en tegen Wijk aan Zee te eindigen.

SCW 1 - FC VVC 1 :: Loon op Zand

Mooie Koningsdag en tot 11 mei in Rijssenhout

Sportieve groet,
AJ

RKAVIC-FCVVC

RKAVIC-FCVVC

RKAVIC-FCVVC

RKAVIC-FCVVC

RKAVIC-FCVVC

RKAVIC-FCVVC

RKAVIC-FCVVC