Loon Op Zand

HappyKids

FC VVC - Club Informatie / Nieuws

ER IS EEN SMS-er HEEN GEGAAN

Afgelopen maandag 23 oktober 2023 bereikte ons het droevige bericht dat Barend van Groenigen, erelid van FC VVC, is overleden.

Barend van Groenigen

Om Barend te gedenken, nodigen wij mede namens de familie iedereen uit om op vrijdag 27 oktober tussen 19.00 uur en 20.30 uur, onder het genot van een drankje en een hapje, in de kantine van FC VVC stil te staan bij het afscheid van Barend.

Het is een uitdrukkelijke wens van de familie om dit afscheid in de kantine te houden, dat zou Barend prachtig hebben gevonden. Dat typeert hem misschien wel het meest: zo belangrijk als hij was voor de club, zo dierbaar was de club ook voor hem.

Nog niet zo heel lang geleden maakte hij kenbaar dat hij even pas op de plaats moest maken vanwege gezondheidsredenen. En nu, slechts een paar maanden later, is Barend niet meer. De verslagenheid binnen de club en iedereen die hem via de club heeft leren kennen, is groot.

Barend was van oudsher een echte SMS-man, voor zover bekend de enige met een tatoeage van SMS, waar hij bijzonder trots op was. Van jongs af aan voetbalde Barend bij SMS en is die club altijd trouw gebleven. Na een kortstondig uitstapje naar Kagia keerde Barend toch weer terug naar het eerste team van ‘zijn club’ SMS, want een Van Groenigen hoort bij SMS! Met als bekroning het kampioenschap in de toen 1e klasse HVB in 1980 uit bij SVIJ. Barend was als voetballer befaamd om zijn snelheid en als rechtsbuiten richtte hij menigmaal veel schade aan in de defensie van tegenstanders.

Zowel bij SMS als later FC VVC, is Barend evenwel bekender geworden als bestuurslid: Jeugdsecretaris, bestuurslid Algemene zaken en daarnaast in talloze commissies, zoals het organiseren van het nieuwjaar toernooi, jeugdtoernooien en daarbij natuurlijk ook als stem van VVC, die over de velden schalde tijdens toernooien of evenementen.

Barend heeft een belangrijke rol gespeeld in de fusiebesprekingen en daarna een grote bijdrage geleverd aan de groei van FC VVC.

Wij hebben Barend als een gedreven persoon leren kennen voor zijn inzet voor het verenigingsleven, of het nu gaat om het voetbal, koor of de kerk, Barend was er altijd.

Tot in zijn allerlaatste commissievergadering gaf Barend blijk van een eigenzinnige, maar altijd positieve bijdrage aan oplossingen. Kenmerkend daarin zijn bluf, maar vooral humor, want niet voor niets was één van zijn bijnamen Barendje Bluf. Barend had altijd zijn woordje klaar, maar was oprecht betrokken bij de club. Barend was een erelid, die zijn naam eer aandoet!

Menige zaterdagmiddag is er in de kantine wat af gediscussieerd en slap gekletst maar er werd altijd lachend afgesloten en dan ging Barend naar huis met de woorden: “ik wens jullie een gezegende zondag”.

Bedankt Barend voor alles wat je hebt gedaan voor SMS en later voor FC VVC!

FC VVC Nieuw-Vennep

Barend van Groenigen

 

SPONSORS SEIZOEN 2023 - 2024

Voetbalverslagen FC VVC 1 Zaterdag

FC VVC Jaarplanning 2023-2024

De Rustende Jager

FC VVC ONLINE WEBSHOP

FC VVC Betaalpas

HOOFDSPONSOR FC VVC 1 - 2 - U23 = Loon op Zand

Loon op Zand Sponsor FC VVC 1 en 2

ALGEMEEN JEUGDSPONSOR - Clean Trend b.v.

CleanTrend

BN CT Reklame

BN Nieuwsbrief

FC VVC - Kleine Moeite Groot Gebaar

INLOGGEN MIJN VVC

Mijn VVC Online Inloggen