Loon Op Zand

HappyKids

FC VVC - Club Informatie / Nieuws

Strijd om Corona Cup 2020 is losgebarsten

Na een aantal onderlinge wedstrijden tegen verschillende (en soms dezelfde) tegenstanders, was het afgelopen zaterdag tijd voor heel iets anders voor de O11-teams.

Corona Cup 2020

De O11-3 t/m O11-7 waren door elkaar gehusseld en daar kwamen 8 teams uit voort. Deze 8 teams mogen in een leuke toernooiopzet gaan uitmaken wie de winnaar van de Corona Cup 2020 gaat worden.

In dit toernooi met Champions League allure komen de 8 teams uit in 2 poules van 4. De wedstrijden worden 6-tegen-6 op een kwart veld gespeeld. Elke zaterdag worden er 3 wedstrijdjes van 17,5 minuten gespeeld tegen dezelfde tegenstander. Na 3 zaterdagen tegen verschillende tegenstanders volgen de week daarna de kruisfinales, gevolgd door de finalerondes. Leuk extraatje is dat in de poulewedstrijden de gescoorde doelpunten met een maximum van 5 ook meetellen als punten.
Hiermee wordt aanvallend voetbal gestimuleerd. Want ook als je met 6-5 verliest, krijg je toch nog 5 punten.

In poule A liet Liverpool meteen zijn ambities zien door 3x van Barcelona te winnen (7-3, 7-2 en 5-2). De andere wedstrijden in deze poule gingen tussen Borussia Dortmund en Juventus. Hier wist Borussia Dortmund 2x met 4-2 te winnen, maar ook Juventus pakte punten met een overwinning van 4-1.

In poule B liet Manchester City zien de grote favoriet voor de eindzege te zijn. Er werd gedecideerd afgerekend met Bayern München (4-0, 2-0 en 4-0). In de andere tweestrijd ging het tussen Ajax en Real Madrid. Hier wist Real Madrid de eerste wedstrijd nog wel te winnen met 3-1. Maar daarna sloeg Ajax keihard terug met 2 overwinningen (4-1 en 2-1).