Recycling Nijssen

Word Ook Sponsor van FC VVC

FC VVC - JEUGDNIEUWS & VERSLAGEN

VVC O9-3 : een wervelende start

Drie weken geleden is het avontuur met de nieuwe O9-3 gestart. Best wel spannend want het team is samengesteld uit spelers van de O8-2, O8-3 en de O8-5 van vorig jaar, maar ook nieuwe aanwas van buitenaf.

De eerste test voor dit nieuwe team is het internationale UFA toernooi bij DOCOS in Leiden. Wat een happening was dat en hoe gaaf om op een toernooi waar ook Ajax, Feyenoord en KV Mechelen aan mee doen aan te treden. Hoewel Derby County en Sparta toch echt een maatje te groot waren voor onze mannen, was de vreugde groot toen de O9-3 Wattenscheid FC met penalties verslagen had. Uiteindelijk een 17e plaats van de 20 teams. Heel netjes voor een team dat nog niet eerder heeft samengespeeld en pas 2x samen heeft getraind.

De dinsdag erna volgt dan de eerste competitiewedstrijd tegen SV Hoofddorp O9-2. Een zware tegenstander weet ik nog van vorig seizoen. Nadat de mannen met een ruststand van 3-1 achter van het veld af gaan, weten onze talenten de tweede helft het tij te keren en sluiten ze de wedstrijd af met een prachtig gelijkspel van 4-4. Echt heel goed gedaan van onze talenten om niet de koppies te laten hangen maar gewoon met veel energie vol gas door te gaan en dan toch terug te komen van uiteindelijk een 4-1 achterstand.

Omdat het voor een nieuw team belangrijk is om wedstrijdritme op te doen, staat een dag later op woensdag 4 september een oefenwedstrijd tegen Hillegom op het programma. Een monsterzege. De Vennepse boys spelen gedisciplineerd en weten elkaar goed te vinden. Een 17-2 overwinning is het resultaat. Heel knap voor dit jonge team.

De competitiewedstrijd die op de zaterdag thuis tegen Pancratius volgt, wordt wederom met een overwinning (10-5) afgesloten. Een geweldig begin van dit nieuwe seizoen en laten we niet vergeten dat onze mannen ingedeeld zijn in de eerste klasse. Helaas is er deze eerste fase van het seizoen wat ontevredenheid ontstaan bij een paar ouders en wordt de trainer/coach geconfronteerd met een tweetal spelers die besluiten om te vertrekken bij VVC. Natuurlijk heel erg jammer, maar misschien voor alle partijen wel de beste keus.

In overleg met de jeugdcoördinatoren wordt gelukkig een oplossing gevonden en schuift er een speler vanuit een hoger O9-team door naar de O9-3. Vanaf dit moment bestaat onze vaste selectie uit onze geweldige keeper Dean, echte centrumverdediger Luuk ‘de Ligt’, de energieke Daan die inmiddels luistert naar de bijnaam ‘Tagliafico’, alleskunner Raffi, dribbelaartje Jayson, de felle en beweeglijke Mattijs en de technisch begaafde Gabriel. En eerlijk is eerlijk, een heel erg leuk team dat goed met elkaar kan samenspelen.

De competitiewedstrijd tegen UNO O9-1 laat dit ook zien. Op deze heerlijke zaterdagochtend start ons talententeam sterk. Er wordt ontzettend goed gevoetbald, de spelers zijn fel op de bal, we zien goede combinaties en de doelkansen stapelen zich op. UNO weet geen echte vuist te maken en de doelpogingen van onze Vennepse toppers blijven komen. 6 of 7 doelpogingen, maar geen geluk, alle ballen gaan net naast of worden gered. Dan valt er wat onfortuinlijk een tegendoelpunt en lijkt er iets te knappen bij VVC. Hoewel we echt trots kunnen zijn op de voetballende kwaliteiten van onze O9-3-selectie eindigt de wedstrijd met de eerste nederlaag (8-2) in de competitie.

Jammer, maar de coaches zien dat er veel potentie in dit team zit. De nederlaag tegen UNO is dan ook echt wel een beetje geflatteerd. In de voorbereidingen naar de wedstrijd van vandaag tegen DIOS O9-1 is er veel vertrouwen. Toch is er ook wel wat twijfel bij de coaches of onze mannen opgewassen zijn tegen dit team. Uit vorig seizoen is bijgebleven dat dit team van DIOS echt wel veel goede voetballers heeft en ook tijdens de warm-up attendeert een van de ouders mij erop dat het team van DIOS veel kwaliteit bezit. Dat neemt niet weg dat als onze O9-3 vandaag het niveau haalt dat ze tegen UNO lieten zien, maar ze nu wel doelpogingen verzilveren, ze best wel eens een goede tegenstander kunnen zijn. Hoe anders is de werkelijkheid...vanaf de eerste aftrap zit VVC er kort op. De spelers zijn scherp en al gauw neemt VVC de overhand. De sterk voetballende Raffi wordt door zijn teamgenoten goed gevonden en in de eerste helft weet hij 6 doelpunten te scoren, waarvan helaas een doelpuntje voor DIOS. Met het fraaie doelpunt van onze eigen Tagliafico betekent dit dat VVC de rust in gaat met een 6-2 voorsprong. Een prachtige stand die op voorhand niet zo voorspeld was door de trainers. De tweede helft weet VVC haar niveau te houden hoewel ook DIOS een aantal doelpunten weet te maken. Met doelpunten van Daan, Raffi, Jayson en Gabriel, die zonder de assists van Luuk en Mattijs niet gemaakt zouden zijn, sluit VVC deze pot af met een klinkende 11-5 overwinning. En natuurlijk moeten we Dean niet vergeten, onze sterkeeper heeft vandaag weer een paar fraaie reddingen laten zien. Een mooi uitgebalanceerd team!

Iedere week weer kan ik ontzettend genieten van deze kleine grote mannen. Ook tijdens de trainingen zie ik veel plezier, maar ook een echte drive om te voetballen en te leren. Dean, Daan, Luuk, Gabriel, Raffi, Jayson en Mattijs ik wens jullie heel veel succes, maar vooral enorm veel voetbalplezier!!! Ik heb er in ieder geval heel veel vertrouwen in!

R.

FC VVC Betaalpas

Algemeen Jeugdsponsor - Clean Trend b.v.

CleanTrend

Toernooi Kalender 2020

Voetbalschoenen Voetbal Geest.nl

Lid worden FC VVC

BN Nieuwsbrief

Contact informatie Bovenbouw

Contact informatie Onderbouw

Contact informatie Meiden

CHAMPIONS LEAGUE

Traingstijden

Programma

TAKEN MONITOR - INLOGGEN MIJN VVC

Mijn VVC Online Inloggen

Vrijwilligers Aanmelden