FC VVC - JEUGDNIEUWS & VERSLAGEN

Team JO11-3 zit even in een dipje

Afgelopen zaterdag mochten de boys van FC VVC JO11-03 weer vroeg de wei in. Om half 9 wel te verstaan en de locatie was lekker om de hoek bij UNO in Hoofddorp. Elke keer als we daar moeten voetballen denk ik onwillekeurig aan het spelletje, de auto of dat degene die de naam Uit Nood Opgericht heeft bedacht op dat moment op de WC met zat met hele hoge nood of zoiets … Ach hartstikke flauw, maar als ik betrokken was bij de club zou ik toch voor een andere naam pleiten….

Vandaag gaat het over het voetballen… dus laten we het daar eens over hebben. Team 11-03 is, zoals de meeste teams aan het begin van het seizoen, weer bijna een compleet nieuwe groep jongens. Enkele hebben vorig jaar of eerder al met elkaar gespeeld, maar in deze samenstelling is alles weer nieuw. En doordat er op het laatst twee spelers bedankte, moesten we op zoek naar versterking en met het einde van de transferperiode in zicht viel dat niet mee, maar gelukkig hebben we met Olivier en Kevin twee toppers weten te strikken. Welkom jongens! Dat het team vers is en elkaar niet kenden was aanvankelijk nauwelijks te merken, want al in de eerste wedstrijd werd er goed overgespeeld, gezamenlijk verdedigd en doelpunten gemaakt. Daarna begon voor ons de bekercompetitie en ook daarin begonnen we sterk. Drie keer waren we heer en meester en gaven we geregeld voetballes aan de tegenstander. De trainer, Roland van der Kaaij dacht dat ie een makkie zou krijgen dit seizoen, maar helaas de tijden lijken nu veranderd.

Vorige week werd voor het eerst verloren en meteen gingen we er met 1-7 vanaf. Terwijl we zeker tot aan de laatste kwart niet onderdeden voor de tegenstander. Vorige week werd een nazomers griepje, als mogelijk excuus aangedragen, die in de betreffende week door het team ging en verschillende slachtoffers had gemaakt. Hierdoor oogde het team niet helemaal fit. Dat kan gebeuren natuurlijk, ook op het allerhoogste niveau loopt het niet altijd soepel. Maar nu vandaag bij UNO zouden we die bittere nasmaak van vorige week wel even wegspoelen met een glansrijke overwinning…. Helaas…. Dat mocht niet zo zijn.

Laat ik beginnen met de eerste helft. We begonnen met de aftrap en na 35 minuten stonden we 1-0 achter. Eigenlijk valt er niet veel meer over te vertellen want er waren weinig passes die aankwamen en werden er weinig kansen gecreëerd. Wat nog wel het vermelden waard was dat Mohamed een hele goede beurt maakte als invalkeeper en vaste keeper Julian maakte zich verdienstelijk op het middenveld.

De tweede helft dan. Het publiek had op het veld de trainer in de rust een vlammend betoog zien houden tegen het team, dus er zou allicht verbetering zichtbaar moeten zijn. Joël nam de plaats van Mo over in het doel. De tweede helft begon veelbelovend, alleen nu ontbraken nog uitgespeelde kansen en de daarbij horende doelpunten. UNO deed het wat dat betreft iets efficiënter, want vanuit een counter maakte ze er 2-0 van. Dat was een flinke tegenvaller. Het team incasseerde dit doelpunt, maar rechtte de rug en ging nu meteen beter spelen. Mo kreeg het op zijn heupen en maakte na een fraaie solo de aansluitingstreffer. Het stond nu 2-1. Nu wilde de boys ook doorpakken en de druk op het doel van de tegenstander werd verhoogd. Er werden verschillende doelpogingen gedaan. Zo schoot Brody een keer naast in het zijnet en Sem over het doel en ook stond de keeper in de weg toen Joaquin met een te slap schot op doel schot. Uiteindelijk kwam na mooi overspelen de bal bij Arda die een vrije doelkans had, maar ook hij schoot helaas tegen de keeper aan. Het moet gezegd worden, de keeper was ook erg goed en pochte er zelfs mee de afgelopen weken een stage bij Feyenoord te hebben afgewerkt. Maar vanuit de gemiste kans vloog de bal er opeens aan de andere kant in doordat UNO wederom een counter wist te verzilveren. Nu waren de jongens definitief geknakt ook wel logisch. Als je eerst denkt de gelijkmaker in te tikken en een paar tellen later weer tegen een verschil van twee doelpunten aankijkt, dan valt het zeker niet mee om de knop weer om te zetten. Logisch dus dat UNO snel daarna de definitieve knock-out uitdeelde en ons op een 4-1 achterstand zette. Niet veel later werd de wedstrijd afgefloten door de scheidsrechter…. Oja dat was ik nog vergeten te melden. Er was helemaal geen scheidsrechter. Op zich stond er wel iemand langs de kant met een fluitje, maar deze meneer had het erg druk met zn telefoon en greep nauwelijks in. Nu zijn wij ook voorstander om de jongens alles zoveel als mogelijk zelf te laten oplossen, soms is ingrijpen gewoon noodzakelijk. Dat klinkt uit de mond van de verliezende partij wel een beetje zielig, maar je zag gedurende de wedstrijd dat de akkefietjes en irritaties opliepen aan beide kanten en dat had voorkomen kunnen worden.

Einduitslag is dus 4-1 en wat ons als supporters betreft is dat geen juiste weergave van de krachtverhoudingen. Maar zo werkt het eenmaal in de voetballerij. Je hoeft niet de allerbeste te zijn om toch te kunnen winnen. En aan de andere kant…. Nu heeft de trainer ook weer iets om met het team aan te werken om weer op het topniveau van aan het begin van het seizoen te komen.