FC VVC - JEUGDNIEUWS & VERSLAGEN

MO11 wint thuis van Aalsmeer

Een thuiswedstrijd tegen de altijd lastige tegenstander Aalsmeer. De Aalsmeerders dachten punten te halen en waren gulzig. Met uitdagende blikken werd aan weerszijden afgetast. Afgetast naar angst en zenuwen. Het leek wel een New Zeelandse ‘Haka’ zonder geschreeuw en gebrul, maar die blikken om de vijand af te schrikken, die waren er!

MO11 tegen Aalsmeer

Met de rechtvaardige arbiter Tessa, wisten we ook dat we de wedstrijd op eigen kracht gewonnen moest worden. Die zal elk punt, elke overtreding en schwalbe met strenge, doch rechtvaardige fluit beslissen.

Het fluitsignaal klonk en direct gingen de MO11 op de vijand af. Ze zette druk, veroverde de bal en na een tikkie takkie in de voorhoede kreeg Luna de bal aan haar voeten. Met een schijnbeweging met de bal en een venijnige blik naar de tegenstander sprinte ze het 16 meter gebied in. Vanaf de 11 meter loste ze haar schot en met een genadige poeier knalde ze bal onder de keepster door en gaf haar het nakijken. 1-0 voor VVC.

Aalsmeer zette de schouders eronder, tenminste dat dachten ze. Maar onze Arabische amazone Lina pakte de bal af. Ze speelde de laatste vrouw uit met een Ferrari-achtige versnelling stormde ze op de keeper af. Vanaf 3 meter speelde ze bal rustig langs de keeper, tussen de palen. 2-0 voor VVC.

Na deze 2-0 wilde de MO11 meer bloed laten vloeien. Met snoeiharde hand domineerden de zusters Krasniqi het middenveld en de achterhoede. De verdediging werd gesloten door het dominerende tweetal Noemi en Elise P. Dit met ondersteuning van Elise O. die elke bal uit de voeten van de tegenstander wist te houden. Vanzelfsprekend werd het goal op slot gehouden door sterrenkeepster Asa. Door Hanna werd er constant druk uitgevoerd op het middenveld. Door deze druk kwam er ruimte voor Verony, Sophie en Anouk. Het drietal die over de flanken constant de vrije ruimte wisten te vinden.

De toeschouwers die afgekomen waren op het geweld hoefde niet lang te wachten op nog een doelpunt. Als een bullsdozer ramde Anouk door de achterhoede. Het enige wat ze achterliet was een rookwolkje en ze liet de tegenstander het nakijken. Na deze actie stond ze oog in oog met de keeper. Links, rechts een schijnbeweging en daarna een genadeloos hard schot in de linker hoek. 3-0 voor VVC.

Bij 3-0 werd het bijna zielig voor Aalsmeer. Ze werden vernederd door het geweld wat MO11 toepaste. Met honger naar meer liet Verony van zich horen. Met het gras op haar tanden roffelde zich door de verdediging en zetten de stand op 4-0. De honger was nog niet gestild, want direct daarna starte ze nogmaals een solo. Verony stoof op de keeper af om de bal weer in haar doel te laten eindigen. 5-0 voor VVC.

Dit voetbal op topniveau ging maar door en vanuit de achterhoede werd een geniepig plan gesneden. Blijkbaar had MO11 nog meer in petto. Prachtig positiespel zorgde voor vrije ruimten waar Noemi dankbaar gebruik van wist te maken. Met haar borst vooruit danste ze langs de verdediging die ze met open mond achterliet. Oog in oog met de keeper wist ze de rust te bewaren en de bal kalm en geplaatst in het net te schoppen. 6-0 voor VVC.

Met zulke eindstanden mogen jullie trots zijn. Geniet van het samenspel en blijf elkaar coachen. Nu even rust en over een paar weken gaan we er weer tegen aan.

Succes.