FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

ZINDERENDE ZATERDAG

FC VVC 1 - SV Hoofddorp 1 uitslag: 3 - 1 (1 - 1)

Dé Haarlemmermeerse Derby, zoveel was wel duidelijk in de aanloop naar deze wedstrijd.

Op de socials werd al een voorproefje gegeven van wat er deze zaterdag te wachten stond: Een wedstrijd tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep is altijd iets meer, dat was al in de tijd dat Hoofddorp nog een zaterdag vereniging was en de zaterdagclub uit Nieuw-Vennep in korenblauw shirtjes speelde. Spannend was het altijd en de gemoederen liepen wel een hoger op dan nodig, maar na afloop was het altijd weer gewoon een biertje pakken met elkaar.

FCVVC HOOFDDORP

Vooraf hadden de O-23 mannen al een spectaculair potje afgewerkt tegen Ter Leede leeftijdgenoten en ondanks de personele problemen heel verdienstelijk een puntje uit het vuur gesleept. Diezelfde boys zorgden bij het betreden van het veld voor een prachtig cupfighter sfeertje met vuurwerk en oranje-blauw gekleurde fakkels, fantastisch om zo het veld te betreden!

Dat het ergens om ging was wel duidelijk want bij winst zouden wij voorlopig over Hoofddorp heengaan op de ranglijst en een punt voorsprong nemen. Natuurlijk hebben de Hoofddorpers nog een wedstrijd te gaan, maar voorlopig zouden wij de koppositie dan overnemen in de 4e Klasse B.

FC VVC startte in dezelfde opstelling als vorige week, onder het mom van “never change a winning team”. Daarmee hadden we een bank om u tegen te zeggen, want ook Remco en Mike waren inmiddels weer terug en de vorige week geblesseerde Stef was ook weer fit. Hoofddorp had zich enigszins aangepast - al dan niet noodgedwongen - maar speelde met twee diepe spitsen in het centrum en vleugelspelers die wat meer teruggetrokken opereerden. De lange bal werd veelvuldig op de spitsen gespeeld, die daar heel goed raad mee wisten. Kevin en Emile hadden daar in ieder geval hun handen vol aan. Het eerste kwartier was zodoende voornamelijk aftasten, waarbij Hoofddorp meer balbezit had, maar de gevaarlijkste kwam via Donny kwam, die een schot op de vuisten van de keeper uiteen zak spatten.

Toch was het Hoofddorp dat de score opende. We hadden teveel spelers voor de bal en in de omschakeling kon de Hoofddorp spits daar handig van profiteren door Neal handig te omspelen en de 0-1 tegen het net te prikken. Nadat eerst Marco nog handig probeerde uit de draai de keeper te verrassen, was het even later Donny die handig voor zijn man kwam bij een voorzet van Daniël en naar de grond gewerkt werd door een Hoofddorpse verdediger. De kordate vrouwelijke scheidsrechter wees resoluut naar de penaltystip. Dylan liet zich dit buitenkansje welgevallen en stuurde de keeper de verkeerde hoek in: 1-1 na 25 minuten wedstrijd. Tot aan de rust kreeg Hoofddorp de betere kansen, maar stond Neal zijn mannetje, terwijl Donny een indraaiende voorzet, via de binnenkant van de paal in de handen van de keeper zag verdwijnen.

Na rust kraag Marco een heerlijk open kopkans, maar raakte de bal niet lekker. Hoofddorp stelde daar een wegens buitenspel geannuleerde goal tegenover. Hierna was het tijd voor vers bloed om nieuwe impulsen te geven aan ons aanvalsspel. De moegestreden Joes en Nima werden vervangen door Stef en Marwan. In de 70e minuut werd een scherp indraaiende corner van Dylan verkeerd beoordeeld door de Hoofddorp keeper en alhoewel omstanders aangaven dat de bal over de doellijn was geweest. Het ontbreken van doellijntechnologie zorgde er dus voor dat het nog geen 2-1 werd.

Met nog 10 minuten te gaan kwamen Daan en Remco voor Daniël en Robin. Hoewel de krachten bij Hoofddorp enigszins wegvloeiden, wilde de beslissing niet vallen. Zelfs een heuse scrimmage in het 5 meter gebied van de opponenten leverde niets op. Want in de 89e!!! minuut werd het doel door 4 verschillende VVC-ers onder vuur genomen, maar wilde de bal er niet in door knap (of gelukkig keeperswerk) of een verdediger die met gevaar voor eigen leven de poeier dan Donny blokkeerde.

De ontlading kwam toch een minuut later, toen invaller Stef een diepe bal van invaller Daan op de juiste waarde inschatte en met een enorme sprint de bal voor de achterlijn wist terug te leggen op Marco die de bal beheerst binnen tikte. Een uitbarsting van vreugde die zijn gelijke niet kent was ons deel, want alles en iedereen die VVC een warm hart toedraagt juichte mee.

Het werd zelfs definitief beslist toen in blessure tijd het aandringende Hoofddorp probeerde de gelijkmaker te forceren. Hierdoor kon Marco voor de middellijn een afgeslagen bal oppikken, de ver voor zijn doel bivakkerende Hoofddorp keeper omspelen en de bal met dodelijke precisie van een meter of 45, tergend langzaam het vijandelijk doel laten inrollen. De buit was binnen en het laat zich raden dat het nog lang onrustig bleef aan de Montreallaan.

Kleedkamerfoto na afloop Hoofddorp thuis

Rest mij supporters en toeschouwers te bedanken voor hun steun langs de lijn deze wedstrijd, het was hartverwarmend en hopelijk kunnen we na de carnavalsvakantie (want nu twee weken geen wedstrijden) de opgaande lijn vasthouden tegen SVIJ, onze tegenstander in IJmuiden op 4 maart.

SV IJMUIDEN 1 - FC VVC 1 :: Loon op Zand

Sportieve groet
AJ