FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

WISSELVALLIGHEID TROEF

FC Oegstgeest 1 - FC VVC 1 uitslag: 1 - 1 (1 - 0)

FC OESTGEEST  - FC VVC

In de voorbespreking enkele nieuwe gezichten, want blessureleed teistert de selectie. Tom van Rooijen, Tim van Boekel en Roy Gerritsen, waren, net als Marco en Neal (al eerder) overgeheveld naar het eerste voor de uitwedstrijd in en tegen FC Oegstgeest.

Een prachtige zaterdag en dito accommodatie, met als enig minpuntje (voorlopig) een elektronische sleuteltag voor kleedkamer 1. Afijn, de bereidwilligheid van de vrijwilligers aldaar was opperbest, zodat alles toch nog soepeltjes verliep. Zoals gezegd, nam Tom de plaats in op rechtsback (voor deze gelegenheid Rooijen omdat we al over een Tom beschikken) voor de vorige week geblesseerd uitgevallen Daniël. Rigi gelukkig weer hersteld en samen met andere Tom in het centrum achterin vanwege afwezigheid van Bodhi.Tim kwam op het middenveld te spelen in plaats van de eveneens geblesseerd geraakte Stef en vormden Marco en Kevin de aanvalslinie.

Er was gehamerd op een fel begin om de tegenstander gelijk bij de strot te pakken en dat lukte best aardig. De wind behoorlijk in de rug en een snel kunstgrasveld hielp daar best aardig bij. In de 15e minuut stuurde Tom Donny diep op de linkerflank en diens voorzet werd door Kevin op waarde geschat. Helaas belandde zijn kopbal via de onderkant van de lat weer in het veld. Een volley van Jawad en een inzet van Donny werden ook nog geblokt.

Helaas zakte het tempo en kon Oegstgeest op adem komen en zelf aan aanvallen denken. Een schitterende volley van de aanvoerder van onze tegenstander werd door Tom van de lijn gehaald, maar was de voorbode van naderend onheil. Een verspeelde bal op ons middenveld leidde de counter in waardoor de gastheren op voorsprong kwamen. In de resterende vijf minuten tot aan de rust waren we niet bij machte dit te corrigeren.

Na een aantal noten en toeristische tips begon VVC aan de tweede helft. Jamil ingevallen voor Tim en de wind tegen, zouden met de snelheid van Jamil een ander spelbeeld moeten opleveren. Over rechts lukte dat aardig, maar een aantal corners leverde niets op, sterker nog, Oegstgeest counterde dreigend.Rooijen moest geblesseerd vervangen worde door de gelukkig een dag eerder gelande Ajay, die weer speelde alsof er geen jetlag in zijn benen zat.
In de 60e minuut werd een aangeslagen Niels vervangen door Roy en in dezelfde minuut was het een prachtige voorzet van Jamil die nu onhoudbaar voor de keeper werd binnen gekopt door Kevin.

Er had meer ingezeten als zowel Kevin als Tom het vizier op scherp hadden gehad bij twee bijna identieke momenten, waarbij de bal echter hoog over het doel verdween. Ook Donny zag zijn met rechts ingeschoten bal richting kruising dwarrelen, maar de keeper verwerkte de bal adequaat. Ook Laszlo’s schot - met zijn chocolade been - raakte de kruising, zodat we met een enigszins teleurstellende resultaat huiswaarts keerden.

Volgende week Aarlanderveen en de week daarop Be Fair, allebei thuis, dus laten we onszelf en het publiek eens verwennen!

FC VVC 1 -  AARLANDERVEEN 1

AJ

Foto's Jan Klootwijk