FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

WELKOM IN WEST II

Sporting Leiden 1 - FC VVC 1 uitslag: 7 - 0 (5 - 0)

Sporting Leiden - FCVVC

Ja gewaardeerde lezer, u leest het goed: Ons cluppie heeft afgelopen zaterdag een afstraffing van ongekende proporties gekregen en het is erg genoeg om te constateren dat het niet eens geflatteerd is.
Hebben we een jaar of drie terug, uit bij Blauw Wit/Beursbengels wel eens verloren met 6-0, hadden we daar in ieder geval nog een paar kansen. Die waren zaterdag ook op de vingers van één hand te tellen……

Wat eraan vooraf ging. Rick had nog gewaarschuwd dat op de laatste training afgelopen donderdag hij scherpte miste om aan te tonen dat we klaar waren voor de opening van het seizoen. De eerste competitiewedstrijd is toch altijd iets speciaals, zeker in een totaal onbekende afdeling.

Omdat ondergetekende had verzuimd na te gaan wat voor tenue de opponenten speelde, moesten hals over kop de oranje tenues met dito sokken uit Nieuw-Vennep komen. Gelukkig was zoonlief bereid om als koerier te dienen, zodat we slechts met een lichte vertraging gingen aftrappen.

Een prachtig nazomer zonnetje had tal van mensen uit Leiden, maar zeker ook uit Nieuw-Vennep gelokt voor een lekker potje voetbal. Nou dat werd het, maar vooral voor de Leidse aanhang. VVC had niets, maar dan ook niets in te brengen en kreeg een gevoelig voetbal college. Alles wat geprobeerd werd mislukte en ondanks de beloofde kernwaarden als inzet, respect en eenheid was daar niets van te merken. Plezier gaat dan ook niet lukken op deze manier.

De jongens werden opvallend van de mannen gescheiden en onze opponenten lieten ook zien dat de absolute wil om te winnen er absoluut was. Zelfs met een riante 7-0 incasseerden ze net zo makkelijk een gele kaart, om maar te zorgen dat hun tegenstander niet aan voetballen toe kon komen.

We zullen ongetwijfeld meer ploegen gaan treffen, die de duels en ook overtredingen niet schuwen, dus daar zullen we ons tegen moeten wapenen, willen we niet al heel snel achter de feiten aanlopen dit seizoen.

Afijn, we krijgen gelukkig zaterdag a.s. kans op revanche, om in onze eerste thuiswedstrijd deze competitie te laten zien dat we een totale off-day hadden en dat we meer in huis hebben dan wat we onze trouwe supporters en staf voorschotelden. Alphia zal dan slachtoffer moeten worden van een op eerherstel jagende VVC selectie.

Is er dan niets positiefs te melden? Jazeker, de reserves hebben in de eerste wedstrijd DVVA alle hoeken van het veld laten zien en kwamen met een eclatante overwinning terug naar Nieuw-Vennep. Good old Frank Wennekes twee keer, net als Marco Vaalburg en zelfs Ryan Verkuyl pikte (eindelijk) zijn doelpuntje mee. Het bleef dus evengoed nog lang onrustig aan de Montreallaan.

Tot volgende week
AJ

Foto's JAN KLOOTWIJK