FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

WEL KANSEN, GEEN PUNTEN

FC VVC 1 - Gouda 1 : uitslag 0 - 1 (0 - 0)

FC VVC 1 - GOUDA 1

Op instigatie van de groep had de staf besloten de opstelling aan te passen, aangezien vooral het laatste kwartier vorige week, goed was bevallen. Daarom Kevin in de punt (want Jerôme nog geblesseerd) en Marwan en Jamil op de flanken, terwijl achterin Tom en Ajay het centrale verdedigingsduo vormden. (Rigi geblesseerd en Bodhi geschorst). Ook Daniel startte in de basis op rechtsachter om vooral over rechts met Jamil de flank te bestrijken.

Nadat onze pupil van de week het goede voorbeeld had gegeven, bleek ook het systeem goed te werken. Gouda werd van het kastje naar de muur gestuurd het eerste half uur en dat resulteerde in een aantal Laszlo had na 10 minuten de opentingstreffer op zijn schoen, maar was niet meedogenloos genoeg. Ook Kevin was niet gelukkig in de afwerking, na twee keer goed doorkomen van Jamil op rechts, zodat het niet overdreven was om te stellen dat we binnen een kwartier eigenlijk al met 3-0 hadden moeten voor staan.

Dit werd door Rick in de rust dan ook even haarfijn uitgelegd. Als we niet in staat zijn om onszelf te belonen, lopen we groot gevaar dat dit afgestraft gaat worden. Bijna profetische woorden, want in de tweede helft werd het (aanval)spel van VVC slordiger, waardoor Gouda ging geloven in een resultaat. Buiten een prima ingekopte bal uit een corner van Kevin – helaas weer net langs de verkeerde kant van de paal – kwamen we niet echt meer tot kansen. Gouda ontregelde ons spelletje op allerlei wijze en kon daarbij ver gaan.

VVC ging hierin mee en kreeg daarmee het deksel op de neus, toen niet adequaat werd gereageerd op een genomen vrije trap en de organisatie totaal weg was! Koekoek zei de Gouda-spits die ongehinderd kon inknikken, Justin was kansloos.

Welke wissels ook werden toegepast en hoe hartstochtelijk ook werd aangemoedigd, de gelijkmaker bleef uit. Ook dat kleine beetje geluk ontbrak, toen wederom Kevin vlak voor tijd een kopbal uit een voorzet van Mitchel, via keeper en binnenkant paal, weer terug zag komen in het veld.

Zo kreeg Gouda meer dan het had verdiend, maar moeten we vooral bij onszelf te rade gaan, hoe we dit soort wedstrijden naar ons toe gaan trekken. We hebben inmiddels gemerkt dat in deze afdeling karakter en fysiek, hoger in het vaandel staan dan oogstrelend voetbalspel. Wij zullen dus moeten leren dat “als het niet gaat zoals het moet, het maar moet zoals het gaat”, maar dat resultaat voorop staat.

Met slechts drie punten uit vier wedstrijden, moeten we de komende twee wedstrijden de weg naar boven vinden, om niet een seizoen met angst en beven tegemoet te gaan. Als we dan zien over wat voor selectie we kunnen beschikken, is dit echt beneden onze stand en zijn we aan onszelf, maar vooral aan VVC verplicht uit een ander vaatje te gaan tappen.

Dinsdag oefenen tegen RODA ’23 uit Bovenkerk, met onze voormalige teamgenoot Benar Toofeek aan het roer. Dan kunnen we laten zien dat we beter kunnen! Daarna wachten ons twee uitwedstrijden tegen respectievelijk VVSB in Noordwijkerhout en Oegstgeest. Laten we dan afspreken dat we die 6 punten mee naar Nieuw-Vennep nemen……

Tot vlot
AJ

FOTO'S Jan Klootwijk