FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

WEER THUISNEDERLAAG

FC VVC 1 - Aarlanderveen 1 uitslag: 0 - 1 (1 - 5)

FC VVC 1 - SV AARLANDERVEEN 1

Vandaag wachtte op een winderig - maar gelukkig droog - sportpark aan de Montreallaan, het sterk geachte Aarlanderveen. Dat bleek ook wel te kloppen en los van de uitslag en de dubieuze beslissingen van de arbiter, moeten we evenwel stellen dat we verdiend verloren hebben.

VVC kwam niet goed uit de startblokken en keek al na 4 minuten tegen een achterstand aan, toen Donny de rechtsbuiten van Aarlanderveen even kwijt was en deze behendig de bal achter de kansloze Justin kon werken.
Na een kwartier sneed Jamil goed naar binnen vanaf rechts en was iedereen te snel af. Een tackle bracht redding voor de bezoekers, waarbij alles wat VVC was dacht aan een penalty, liet de arbiter een achterbal nemen…tja.

De eerste helft speelde zich verder af, zonder noemenswaardige kansen voor beide teams, of het moet een vrije trap geweest zijn, die door VVC snel werd genomen , maar woest worden overgenomen, omdat de arbiter uitleg gaf aan de keeper. De bal had inmiddels in het doel gelegen en zoals de leidsman in de rust ook aangaf had ie de bezoekende keeper misschien rood moeten geven wegens hands buiten het strafschopgebied.

Anyway, de rust werd bereikt met een minimale achterstand en wat er zich afspeelde in de catacomben verdient zeker geen schoonheidsprijs, maar leidde ertoe dat Rick niet meer op de bank mocht plaatsnemen de tweede helft.

Voordat de tweede helft goed en wel was begonnen, lag de bal alweer achter Justin uit een corner, waarbij wederom de defensie er niet goed uitzag toen een Vener geheel vrijstaand de hoek voor het uitkiezen had. Het werd nog erger, toen de scheidsrechter kort daarop de vlagsignalen voor buitenspel negeerde en we op een schier kansloze achterstand kwamen.
Ondanks alle mogelijke wissels kon de 0-4 niet worden voorkomen en was misschien het enige lichtpuntje de fraaie kopgoal van de ingevallen Marco, waarmee de spreekwoordelijke eer kon worden gered, maar ook niet meer dan dat.

Aarlanderveen scoorde nog een keer, zodat uiteindelijk een verdiende, maar enigszins geflatteerde 1-5 ons lot was. Uithuilen en opnieuw beginnen. Komende week oefenen tegen en in Hoofddorp op woensdag en vervolgens ons klaar maken voor de clash met Be Fair aan de Monterallaan, waarin drie punten hard nodig zijn, om niet al voor de winterstop al te ver achterop te raken om nog iets te kunnen uitrichten!

Tot volgende week
AJ

FC VVC 1 - BEFAIR 1 thuis 09 -11-2019

Foto's JAN KLOOTWIJK