FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

WEER EEN THUISNEDERLAAG

FC VVC 1 - BE FAIR 1 uitslag: 1 - 2 (1 - 6)

FCVVC 1 - BE FAIR 1

Het wordt eentonig, maar wederom is VVC er niet in geslaagd om het thuispubliek te verwennen en zichzelf te belonen. Nu was het op zich een terechte nederlaag, want eerlijk is eerlijk, de bezoekers troefde de Vennepers op alle fronten af en waren duidelijk een maatje te groot. Enige afgelastingen van velden aan de Montreallaan gaven al aan dat de weergoden niet echt meewerkten, maar gelukkig was het ten tijde van aanvang van de wedstrijd droog en deed het zonnetje zijn uiterste best om er nog iets van te maken deze zaterdag.

Geplaagd door blessures en ziekte (Jamil en Jawad) moest er heftig gepuzzeld worden om nog iets van een representatief elftal op te kunnen stellen. Roy Gerritsen en Marco Vaalburg maakten zodoende hun opwachting aan de aftrap, terwijl Tom en Ajay het centrum van de verdediging vormden, met Rigi daar voor!

Het plan om vanuit een gesloten verdediging (de nul is heilig vandaag!) te spelen, kon al na 5 minuten de kast in, toen slecht uitverdedigen van onze kant genadeloos werd afgestraft door de Waddinxveners. Roy deed 5 minuten later hetzelfde, toen de verdediging van Be Fair opzichtig in de fout ging en hij alleen op de goalie afkon. Foutloos rondde hij af, zodat het al snel weer gelijk was.

Be Fair was echter duidelijk beter op elkaar ingespeeld en liet de bal makkelijk rondgaan, vooral door veel beweging zonder bal. Een vlijmscherpe pass door het open liggende centrum van VVC betekende halverwege de eerste helft wederom een achterstand. Tot de rust hielden we stand, zonder zelf noemenswaardig tot aanvallen te komen.

In de rust werd de aangeslagen Daniël op rechtsback vervangen door Faysal (die er al een wedstrijd in het tweede op had zitten) en chapeau voor zijn inzet! We konden niet voorkomen dat Be Fair uitliep naar 1-6 deze wedstrijd, waar we alleen een kans van Kevin tegenover konden stellen. Justin moest ook enigszins geblesseerd vervangen worden door Neal, terwijl Dennis (met ook al een wedstrijd in het tweede in de benen) werd ingebracht voor Laszlo. Ook dat bracht weer de nodige energie en pit op het middenveld, maar nogmaals, we konden weinig inbrengen tegen het surplus aan kwaliteit van de bezoekers.

Nadat ook Donny met een blessure moest worden afgevoerd, besloot de voortreffelijk leidende scheidsrechter Parmessar af te fluiten. Zonder kaarten een wedstrijd fluiten, was zijn deel en als zodanig een verademing voor het KNVB gilde, waar te veel leidsmannen per sé een stempel op de wedstrijd willen plaatsen. Zo kan het dus ook!

Kunnen we dan nog iets positiefs halen uit zo’n afstraffing? Niet veel aanknopingspunten, anders dan dat Roy voortreffelijk debuteerde in de hoofdmacht en dat gezien de uitslagen in de afdeling we tegen Nieuwkoop (23 november uit) en FC Oudewater (30 november thuis) moeten leveren, om aan de meest vervelende zone van de ranglijst te ontsnappen.

Twee weken bezinning, waarin hopelijk de zieken weer zijn genezen en de (meeste) blessures hersteld, zodat we weer enigszins compleet aan het voornoemde, cruciale tweeluik beginnen.

Tot over twee weken
AJ

23112019 NIEUWKOOP uit

Foto's JAN KLOOTWIJK