FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

VVC DOET ZICHZELF TE KORT

FC VVC 1 - VVH/VELSERBROEK 1 uitslag: 1 - 1 (1 - 0)

Wederom een totaal onbekende tegenstander uit het Velsenbroekse. Was voorheen een zondagclub dat een paar jaar geleden de overstap naar de zaterdag heeft gemaakt en snel van de 5e naar 4e klasse promoveerde.

FCVVC VVH VELSERBROEK

Vorig jaar net naast promotie gegrepen, dus moest zeker een ploeg met inhoud zijn. Temeer daar ze met 9 uit 3, onbetwist aan kop stonden. Wel met een vergelijkbaar doelsaldo, slechts één doelpunt meer tegen, dus beloofde een echte topper te worden.

Emile geschorst, maar op vakantie, dus Marco in de spits en verder Joes niet fit genoeg om te starten, dus kon Nima weer zijn opwachting maken als rechtsbuiten. Louis en Remco centraal achterin, waardoor Daan op de bank belandde. Yassine bleek ziek, dus Stijn voor hem in de plaats op de bank. Verder Brian, Robin, Mike en Jason als reserves, wat een luxe!

Met een heerlijk zonnetje en een mooi bespeelbare grasmat, stonden we toch een beetje onwerkelijk op het veld. Over 12 uur zou de wintertijd ingaan en het voelde als voorjaar. Een welkome verrassing, ook voor de supporters die zich langs de zijlijn hadden verzameld.

Tijd om af te tasten of van het heerlijke weer te genieten was er niet echt, want VVH maakte gelijk de bedoelingen kenbaar en zette VVC vast. Dat resulteerde in een eerste kopkans net naast het doel van Neil. Vervolgens kwam VVC uit haar schulp, en durfde meer te voetballen. Na 10 minuten ging Nima goed door, maar werd onreglementair stuit. De knap indraaiende vrije trap van Donny zorgde voor veel onrust bij de Velsenbroekers. Stef zorgde voor nog meer paniek, waarna de bal in eigen doel werd gewerkt. Een lekkere opsteker zullen we maar zeggen.

Toen brak een fase aan waarin VVC het betere van het spel had. Nima schoot te zacht in na een prima voorbereiding van Marwan, Marco en Stef misten beiden na een schitterend aangesneden voorzet van Daniël vanaf rechts en Marwan zelf had bij de tweede paal 10 minuten voor rust de score kunnen verdubbelen - uit weer een voorzet van Daniël - maar zijn inzet ging hoog over. Na nog een puntertje op de keeper van Marwan en een nipt gemiste kopkans van Marco, brak de rust met een 1 – 0 voorsprong aan.

Zoals verwacht ging VVH na rust gelijk vol op de aanval. Belangrijk voor VVC was dan ook om geconcentreerd het eerste kwartier door te komen. Dat ging bijna fout toen Neil een kopbal van de lange spits, ten koste van een corner, wist te pareren. Als antwoord stak Marwan de bal diep weg op Nima die een vrije doortocht had, echter werd buitenspel geconstateerd en was deze kans ook over. Het spel golfde werkelijk op en neer en de volgende kans was voor VVH, maar de inzet ging voor ons, langs de goed kant van de paal naast.

Na een kwartier werden Remco en Nima gewisseld voor Daan en Joes. De grootste kans van VVH via een kopbal uit een corner, werd door Dylan bij de tweede bal uit het doel gekopt, dit bleek wel de belangrijkste redding tot dan toe. Marco kreeg nog een uitgelezen kans, evenals Joes die weer langs de linksback flitste, en alleen ten koste van een vrije trap gestopt kon worden. De toegekende vrije trap joeg Donny helaas hoog over. De moegestreden Marwan werd gewisseld voor Stijn en even later kwam Mike erin toen Joes toch weer last kreeg van een opspelende hamstring.

Inmiddels waren we al in de slotfase beland en drong VVH meer aan. En zoals een oude voetbalwijsheid leert: “Als je ze zelf niet maakt, gebeurt dat aan de andere kant.” En zo geschiedde ook, al was er wel een penalty voor nodig om in blessuretijd de stand gelijk te trekken.

Zo voelde het dan ook alsof we twee punten verloren hadden, maar moeten we ook eerlijk zijn en gewoon stellen dat we onszelf niet beloond hebben voor het goede en energieke spel dat op de mat werd gelegd. Het was een mooie spannende en uiteindelijk ook wel sportieve wedstrijd, waarin alles zat, wat een topper een topper maakt.

Volgende week uit naar Beverwijk, op bezoek bij Jong Hercules. Ook weer een nieuwe ervaring, maar laten we waken dat we zelf de handschoen oppakken naar eerherstel en er kan geen sprake zijn van onderschatting van welk team dan ook in deze competitie. Laat dat een les zijn.

Tot volgende week

Sportieve groet
AJ

JONG HERCULES 1 - FC VVC 1 :: Loon op Zand

Bekijk hier de foto's van Jan Klootwijk