FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2020 - 2021

VOETBALLES

FC VVC 1 – D.W.O. 1 uitslag 0 – 3 (0 – 1)

VVC DWO

Zo de kop van de competitie is eraf. Een ouverture die analoog aan afgelopen seizoen begon met een nederlaag, al was het vorig jaar in en tegen Sporting Leiden wel wat heftiger dan afgelopen zaterdag, want de bezoekers uit Zoetermeer beschikten eenvoudigweg over meer individuele kwaliteiten en waren dan ook nog eens gemiddeld een jaar of 3-4 ouder.

Zoals bekend was de voorbereiding op het seizoen niet ideaal en moesten we noodgedwongen twee weken missen in aanloop naar de bekerwedstrijden. Deze werden nog redelijk eenvoudig gewonnen, maar daarin werden we ook niet echt op de proef gesteld en bekeren we door tegen het ons bekende Z.S.G.O.W.M.S. op 14 oktober om 20:00 uur thuis. De vraag is nog even of dit de zaterdag of zondag is, maar dat vinden we wel uit.

Maar goed, de wedstrijd tegen D.W.O. begon op een zonovergoten hoofdveld, met een puike grasmat, ideale omstandigheden. VVC begon rommelig en was erg onrustig in balbezit. De bezoekers wisten elkaar beter te vinden en beschikten ook over meer voetbal-gogme, inherent aan meer ervaring. Daardoor kregen zij ook de meeste vrije trappen mee, net iets uitgekookter en genaster om het maar zo te noemen. Dat brak ons op na een kwartier spelen, toen een vrije trap scherp indraaiend bij de tweede paal in één keer achter de kansloze Justin – die vandaag de voorkeur boven Thierry had gekregen – werd geschoten.

Alhoewel D.W.O. duidelijk het beste van het spel had, kreeg VVC toch ook kansen. Een inschattingsfout van hun goalie bezorgde Marco een mooie kans, al was de hoek moeilijk en plofte de bal op de lat. Na een half uur werd een vrije trap van Donny verlengd door Marco, maar Kevin schrok blijkbaar van de ontstane kans, dat de bal over het doel verdween. Op slag van rust ging Joes nog een keer goed door over rechts, maar zijn voorzet was net iets te scherp voor de inkomende Marco.

De counter van D.W.O. werd ons bijna fataal, doordat de spits van de Zoetermeerders bijna alleen op Justin af kon gaan, maar Remco redding bood, al waren de claims voor een penalty niet van de lucht. VVC incasseerde nog onnodige gele kaarten, want opmerkingen op de leidsman’ beslissingen is iets wat de meeste scheidsrechters linea recta bestraffen….Rust.

Ondanks de waarschuwingen dat we vanaf minuut 46 er moesten staan, bleek toch weer dat daar nog het nodige aan te verbeteren is. D.W.O was namelijk gelijk gevaarlijk na een vloeiende aanval, maar had buiten Donny gerekend, die de bal miraculeus van de doellijn redde.

Jamil kwam met nog een half uur te spelen voor Joes, om met nog meer explosiviteit de achterhoede pijn te doen bij de tegenstander, maar dit pakte niet heel erg voordelig uit. Jesse haalde - ten koste van een dit keer nuttige gele kaart – een tegenstoot eruit, maar even later profiteerde D.W.O. optimaal van een misverstand tussen Remco en Justin en was het 0-2.

Ondanks het inbrengen van Niels voor Jesse, waardoor de laatste 25 minuten 1 op 1 gingen spelen en later nog Jerome voor Tom, kwamen we niet verder door een volley net naast van Kevin uit een corner van Mitchel.

Dat D.W.O. de eindstand nog op 0-3 bracht was alleen voor de statistieken. We hebben een wijze voetballes gehad en moeten daar lering uit trekken, om volgende week in en tegen Gouda de punten mee naar Nieuw-Vennep te kunnen nemen.

De sfeer was er op het zonnige terras daarna gelukkig niet minder om, ondanks het feit dat ook het tweede had verloren in Ilpendam met 2-0. De zaterdag werd afgesloten met een hapje en drankje bij de Bulls, hetgeen de onderlinge sfeer alleen maar ten goede kan komen.

SV GOUDA 1 - FC VVC 1

Tot volgende week
AJ