FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2020 - 2021

TROOSTELOOS

FC VVC 1 - BEFAIR 1 uitslag 2-4 (2-1)

 DSC0131 540

In een Corona 2.0 setting, moesten deze zaterdag de competitie wedstrijden worden afgewerkt. Zonder toeschouwers, zonder kantine, maar wel met een typisch Hollands troosteloos herfstweer als decor. Enkele trouwe supporters hadden zich creatief buiten de hekken verzekerd van een plekje waar ze zoveel mogelijk van de wedstrijd zouden kunnen volgen.

Be Fair uit Waddinxveen had ook nog niet gewonnen en dus was er de mannen van VVC alles aan gelegen om tegen deze ploeg die hatelijke onderste plek te verlaten. Tegenvallers dat Niels (langdurig is de vrees) en Stef af moesten haken en Daniel ook nog geblesseerd, moesten worden opgevangen. Ruben stelde het teambelang voor en speelde dus rechtsback, terwijl Dylan als aanjager naast Kevin op het middenveld voor aanvoer naar de spitsen moest zorgen.

Dat lukte de eerste twintig minuten heel aardig. Wakker geschud door een bal op de paal bij Thierry, bracht de 5e minuut een voorsprong. Mitchel stuitte eerst nog op de keeper, maar Jamil was attent en schoot de bal prima in de kruising binnen. Een doelpunt én een voorsprong, dat hadden we even niet meegemaakt! Het had nog mooier kunnen worden als Marco even later de bal op zijn voet had laten vallen in plaats van kracht te zetten, na een vloeiende aanval en voorzet die door Michel op de lat gekopt!!!! werd.

Toch werd het na een kwartier gelijk, toen wederom een vrije trap op een meter of twintig recht voor het doel in het net verdween. Dan kun je hameren wat je wil geen onnodige vrije trappen op de eigen helft te incasseren, maar dit was niet de eerste keer dat we hierdoor een tegengoal incasseerden! Het had nog goed kunnen komen toen een voorzet van Jamil net te scherp bleek voor de inkomende Michel, maar uiteindelijk zou het goede veldspel van VVC beloond worden. Diep in blessuretijd van de eerste helft kregen we een vrije trap te nemen die uiteindelijk door Michel netjes werd binnen geschoten.

Met de ongekende weelde van een voorsprong werd aan het tweede bedrijf begonnen, maar al snel kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Jesse kon een voorzet niet goed verwerken en liep de bal in eigen doel: 2 – 2.

Na een ongelukkige dubbele gele kaart voor Ruben en Dylan, waarbij een eerste overtreding van de tegenstander niet goed werd beoordeeld – door de overigens verder prima fluitende scheidsrechter – kwam Be Fair beter in het spel, of beter, haalde VVC het niveau van de eerste helft niet meer. De bezoekers kwamen op voorsprong uit een corner, toen een tegenstander ongehinderd mocht inkoppen en liepen we weer achter de feiten aan.

Demyro viel in voor de aangeslagen Remco  en ook Joes kwam voor Marco, om toch vooral nog te proberen een punt te halen. Helaas viel de goal aan de andere kant en was het gedaan met VVC, helemaal toen Ruben met 2x geel moest inrukken. Zo werd het dus in alle opzichten een troosteloze middag.

Laten we vooral positief blijven en energie putten uit het feit dat we met goed voetbal de eerste helft, WEL GOED GENOEG waren om op voorsprong te komen. Was onze eigenverdienste en als we ons meer wapenen tegen de foutjes die ons de kop hebben gekost de eerste drie wedstrijden, dan moeten we heel snel van de hatelijke laatste plek kunnen komen.

Het is een competitie waar blijkt dat iedereen van iedereen kan winnen, maar ook kan verliezen, dus we gaan volgende week naar CVC Reeuwijk voor drie punten. Niets meer en niets minder, met overtuiging, werklust en zelfvertrouwen moeten de eerste helft van vandaag doortrekken naar en hele wedstrijd volgende week!

Tot dan

AJ

CVC REEUWIJK 1 - FC VVC 1

View the embedded image gallery online at:
https://888.fcvvc.nl/fc-vvc-1/troosteloos#sigProId692a8f6b8b