FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

TEVREDEN?

SV Gouda 1 - FC VVC 1 Uitslag: 2 - 2 (1 - 0)

SV Gouda 1 - FC VVC 1

Een cruciaal potje als het gaat om de onderste plekken. Een plek waar niemand zich wil bevinden aan het eind van het seizoen, want dan rechtstreekse degradatie. Gouda zit, net als FC VVC en Oegstgeest in de directe gevarenzone, vandaar dat er voor beide clubs veel op het spel stond deze zaterdagmiddag.

Eindelijk eens geen storm over het veld, maar met het weer van de afgelopen dagen en een miezerig regentje vanaf de aftrap, bleek het grasveld aan het Groenhovenpark een loodzware mat, die fysiek zijn tol eiste. Marwan na de vlucht tegen Sporting toch zwaar gekwetst aan de schouder, Daniël en Roy ook nog geblesseerd en Jawad die bedankt heeft voor de diensten bij VVC leidden tot een iets andere veld- en bankbezetting, als voor aanvang vorige week.

Laszlo weer op de back met Ajay en Tom en Jim centraal achterin, moesten het verdedigend bolwerken, Bodhi en Niels controlerend op het middenveld, met Kevin in de punt naar voren, bleek wederom een goede zet.

Aftasten was de norm en het eerste gevaar kwam voor Gouda uit een vrije trap op zo’n 18 meter recht voor Thierry, die gelukkig net over scheerde. Toch waren we even niet bij de les, toen we ondanks herhaald vooraf aankaarten niet goed stonden toen een aanval van Gouda van rechtsbuiten middendoor goed werd afgerond. We hadden even later de gelijkmaker op de schoen, maar Mitchel twijfelde òf binnenkant schoen, òf wreef en dus zeilde de bal hoog over.

De rust brak aan met een 1-0 achterstand en we besloten iets opportunistischer te gaan spelen. Niels kon niet meer verder, waardoor Tom naar het middenveld verhuisde en Rigi samen met Jim achterin ging spelen.

Zoals zo vaak echter kwamen we niet scherp uit de kleedkamer en keken gelijk tegen een 2-0 achterstand aan. Gelukkig werden de ruggen gerecht en uit een strakke corner torende Kevin boven iedereen uit en knikte de bal prachtig in. De aansluitingstreffer was binnen. Dit was de opmaat naar meer en VVC toonde spirit en opportunisme. Wederom Mitchel leverde een goede voorzet af vanaf links, Stef legde de bal terug, maar helaas voor het iets mindere linkerbeen van Kevin, waardoor diens inzet makkelijk te verwerken viel door de Gouda goalie.

Nadat een scrimmage in het Gouda doelgebied niet tot de gelijkmaker leidde, was het even later toch raak. Jim liet de bal in de vijandelijke 16 vallen, waarna Jerôme goed doorging en de verdiende gelijkmaker binnenschoot.

Stef moest enigszins aangeslagen vervangen worden door Jamil, waardoor het snelheidswapen weer voor de nodige verrassingen kon zorgen. Jerôme werd nog vervangen door Marco. Dit bracht bijna nog de voorsprong, toen Jamil goed doorging en Kevin een neuslengte te kort te kwam om de bal binnen te glijden. Vlak voor tijd nog even billenknijpen, toen Jim na een vermeende overtreding geel opliep en de vrije trap recht voor het doel rakelings overging.

De uitstekend leidende scheidsrechter Scherpenhuyzen kon zodoende na ruim 90 minuten affluiten. Het was overigens een sportief duel, zowel binnen als buiten de lijnen en ook in de bestuurskamer was er ontspanning!

Uiteindelijk kon iedereen tevreden zijn met een gelijkspel, op basis van de twee helften een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.
Foto’s bij dit epistel ditmaal verzorg door Hans Sanders, via https://www.facebook.com/FotosSVGouda/ waarvoor dank!

Volgende week een belangrijke pot tegen Blauw-Zwart uit Wassenaar waar we uit van hebben gewonnen, maar die met een opmerkelijke opmars bezig zijn. Afijn, daarna een weekje rust en op 29 februari het restant tegen Sporting Leiden uitspelen, alvorens we ons opmaken op 7 maart tegen Oegstgeest. Voorwaar dus een paar belangrijke weken…..

FC VVC 1 -  BLAUW ZWART 1 : Sponsor Loon op Zand

Tot volgende week aan de Montreallaan
AJ

Met dank voor de foto's aan Hans Sanders van SV Gouda via https://www.facebook.com/FotosSVGouda/

View the embedded image gallery online at:
https://888.fcvvc.nl/fc-vvc-1/tevreden#sigProId11d2efb72e