FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

NIETS OP AF TE DINGEN

FC VVC 1 - RKVV Velsen 1 Uitslag: 2 - 0 (0 - 0)

Laatste wedstrijd van de eerste periode – waar Hoofddorp ongenaakbaar aanspraak op gaat maken – en tevens de laatste wedstrijd voordat de returns vanaf volgende week aanvangen.

Tegenstander RKVV Velsen uit de gelijknamige plaats bivakkeert in de onderste regionen van onze competitie, maar beloofde zeker geen makkie te worden. Dat is namelijk geen enkele wedstrijd en willen we de dreun van afgelopen dinsdag snel van ons af spelen, moesten er wel “gewoon” drie punten gepakt worden.

De voortekenen niet heel erg gunstig, want mensen weg (Remco en Mike) of geblesseerd (Louis en Brian) maar anderen weer gelukkig op de weg terug. Zo konden Neal, Yassine en Marwan weer op de bank plaats nemen. Aanpassingen dus weer te over: De achterhoede nu met Robin op links, Emile en Kevin centraal en Nima op rechts. Donny startte dus vanaf linksbuiten met Marco in de punt en Joes vanaf rechts voorin. Op het middenveld vertrouwde gezichten met Stef, Dylan en Tom. Opsteker was de 2-1 overwinning in blessuretijd van onze Onder-23 kompanen. Prachtige prestatie en opmaat naar een superzaterdag?

VVC kwam fel uit de startblokken in een heerlijk januarizonnetje en maakte gelijk de intenties duidelijk, zonder echt tot kansen te komen want Velsen stond goed. Pas halverwege de eerste helft was er een kansje voor Donny, maar zijn schot in de korte hoek werd geblokt door de keeper. Joes kreeg even later een grotere kans. De voorzet van Donny kwam op heuphoogte, waardoor Joes niet kon goed anticiperen hoe de bal erin te werken. De grootste kans kwam echter na een half uur spelen voor de bezoekers, toen onze restverdediging niet op orde was en de spits zo door het midden op Jason af kon. Die stond echter zijn mannetje en hield VVC op de been.

Gelijk daarna was het weer Joes die zijn tegenstander te slim en te snel af was en de strakke lage voorzet zocht Marco bij de eerste paal die een fractie te laat bij de bal kon. Even later waren de rollen omgedraaid toen Marco de bal goed afschermede en Joes in de diepte wegstak, die zijn inzet voor langs zag gaan. Zo brak de rust met een brilstand aan, met aan VVC kant ruimte voor verbetering in de eindpass.

Na bemoedigende woorden werd de tweede begonnen waar de eerste mee geëindigd was: Kansen creëren. Balverlies van Velsen leidde tot een vlotte omschakeling via Joes, die Donny vrij zag staan. Diens inzet was de keeper van Velsen te machtig en bezorgde VVC de verdiende voorsprong: 1-0.
Even later werd de voorsprong verdubbeld toen Donny vanaf rechts een prima voorzet op het hoofd van Marco deed belanden, die de bal perfect naar de grond knikkend, de Velser keeper volslagen kansloos liet. Een goal uit het boekje!

Tijd om te wisselen was dus aangebroken. Stef en Joes werden gewisseld voor Daan en Marwan. Tom liep nog tegen een onnodige gele kaart op waarna ook Velsen nog even gevaarlijk werd, maar Jason hield zijn hok schoon. Met nog een kleine 10 minuten werden ook Donny en Robin naar de kant gehaald en vervangen door Bob en Daniël.

Veel gebeurde er niet meer. De clean sheet werd gekoesterd en dreiging naar voren was er ook niet echt meer, zodat tevreden de drie punten in de tas werden gehouden in Nieuw-Vennep. En het bleef nog lang onrustig aan de Montreallaan….

Tot volgende week, wanneer we Parkstad gaan bestrijden in het Amsterdamse….

SV PARKSTAD 1 - FC VVC 1 :: Loon op Zand

Sportieve groet
AJ