FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2020 - 2021

NIET GOED GENOEG

SV Gouda 1 - FC VVC 1 uitslag: 2 – 0 (1 - 0)

SV GOUDA 1 - FC VVC 1

Vandaag de reis naar Gouda om de lokale SV te bestrijden. Met de wedstrijd eerder dit jaar (8 februari om precies te zijn) nog vers in het geheugen, wisten we dat het wederom een fysieke strijd zou worden. Uiteindelijk pakten we toen nog een punt, maar vandaag bleken we uiteindelijk te licht en moesten we met een terechte nederlaag weer de lange tocht naar huis aanvangen.

Wat eraan vooraf ging: Wegens aangescherpte Corona maatregelen, was ons op het hart gedrukt geen toeschouwers uit Nieuw-Vennep naar Gouda te laten afreizen. De tribune kende een beperkte capaciteit en intern had SV Gouda de nodige maatregelen getroffen om het virus zoveel mogelijk buiten te houden. In theorie een prachtig verhaal, mits het dan ook als zodanig door de eigen aanhang beleefd wordt. Afijn, vanaf nu blijkt dat we het komende 3 weken sowieso zonder toeschouwers en kantine moeten stellen.

Met in het achterhoofd dat er in het amateurvoetbal 3 wissels zijn toegestaan in onze categorie (tegen betaald voetbal 5??!) reisden we af met 3 wissels en een reservekeeper. In de bespreking het tactisch plan ontvouwd en op papier klopte het aardig met de instelling en uitvoering de eerste minuten. Een dom veroorzaakte vrije trap op een spits die met zijn rug naar het doel stond, betekende een vrije trap op zo’n 25-30 meter recht voor ons doel. Daar waar iedereen een voorzet op de luchtmacht van Gouda verwachtte, plofte de bal als een streep direct achter Justin en kon het tactisch plan overboord.

Het veldspel van VVC was misschien iets verzorgder, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door een tomeloze inzet van onze opponenten. Kansen werden van onze zijde niet benut, zelfs Kevin die na 20 minuten vrij voor de keeper verscheen, zag zijn volley naast het doel vliegen. Joes had klachten in de kuit en werd vervangen door Jamil na zo’n 30 minuten spel.
Echt gevaarlijk was Gouda niet meer, aan de andere kant stoomde Tom goed op over rechts en leverde een puike voorzet op die in de rebound via keeper en de paal tot hoekschop werd gepromoveerd. Niels probeerde het nog met een ziedende pegel, maar had het vizier net niet op scherp staan en zag de bal over het doel vliegen.

Na rust gebeurde de eerste 20 minuten niet veel. Gouda hoefde niet en VVC kon niet. Remco kwam erin voor Niels, zodat Dylan een linie opschoof en vanaf het middenveld voor meer aanvallende impulsen moest zorgen.
Het eerste gevaar kwam echter van Gouda, toen de spits over het been van Jesse ging en de penalty onberispelijk raak schoot.

Er waren nog 25 minuten te spelen en besloten werd Jerôme als extra spits in te brengen voor Mitchel. Dat pakte gelijk aardig uit toen in de rebound wij de bal nog maar eens op de kruising mikten. Een beetje pech is ons zeker niet vreemd en toen Jerôme met hamstringklachten naar de kant moest, speelden we de laatste 10 minuten ook nog eens met 10 man, want uitgewisseld!

We hebben kortweg een lesje gekregen in beleving en wil om te winnen en we zullen snel dat schakelaartje om moeten zetten, om niet van het begin af aan achter de feiten aan te lopen deze competitie.

Zaterdag a.s. thuis tegen Be Fair, zonder publiek en zonder kantine zoals het zich nu laat aanzien, dus laten we maar zeggen dat we niet afgeleid worden en ons compleet kunnen focussen op de wedstrijd.

FC VVC 1 - BE FAIR 1

Tot vlot
AJ