FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

NET NIET (GENOEG GEVONDEN)

Nieuwkoop 1 - FC VVC 1 uitslag: 4 - 2 (3 - 2)

FC VVC 1 - Nieuwkoop 1

Wederom is onze hoofdmacht er niet in geslaagd de drie punten in de tas te krijgen. Was overigens wel nodig gezien de stand op de ranglijst, maar goed! We zullen tot de winterstop in andere wedstrijden het één en ander moeten rechtzetten om te komen waar we willen zijn en dat is een betere klassering dan nu op de ranglijst.

Trainer Rick moest zich van Bondswege voor één wedstrijd onthouden van aanwezigheid in de nabijheid van het eerste, zodat Rick Gerritsen de honneurs in Nieuwkoop moest waarnemen. Ook achterin de nodige omzettingen omdat Rigi niet aanwezig en Donny nog steeds geblesseerd bleek. Het tweede biedt dan als zo vaak soelaas. Jim ging met Ajay het centrum bemannen en Daniel en Tom speelden respectievelijk rechts- en linksback. En het moet gezegd, dat stond als een huis.

Jerome gelukkig weer terug in de spits, zodat Kevin op zijn beste stekkie als 10 kon spelen en Jawad op links. De rechter ruimte was voor Jamil, die – zo was bedacht – met zijn snelheid voor verrassing kon zorgen. Jerome was al na 5 minuten dicht bij een goal, maar zag zijn inzet van de lijn gewerkt. De offensieve dadendrang van VVC werd pas in de 20e minuut beloond, toen Jamil op rechts de cross van Jawad perfect controleerde en met een diagonale knal de Nieuwkoopse keeper kansloos liet.

Tot die tijd had Justin nog weinig handelend hoeven optreden, vooral omdat achterin met veel inzet en passie verdedigd werd. Des te vervelend, dat de gelijkmaker uit het niets op het bord kwam na bijna een half uur, omdat we de oplossing naar achter zochten in plaats van vooruit te denken.

Gelijk daarna een nieuwe domper, toen de scheidsrechter een penalty gaf, waar menigeen (niet-Nieuwkoops), zijn bedenkingen bij had. Anyway, deze werd onberispelijk benut en we liepen weer achter de feiten aan.
Niet voor lang gelukkig, want Niels besloot op rechts het avontuur te zoeken en gaf de bal laag voor, waar Kevin knap voor zijn man kwam en de gelijkmaker binnen schoot.

Hadden we maar kunnen rusten met deze stand, maar een balletje over de verdediging deed iedereen stoppen voor vermeend buitenspel, maar de opgelopen middenvelder was dat geenszins en liet Justin op slag van rust wederom kansloos.

In de rust werd het strijdplan aangepast. In die zin, dat we de schroom van ons af moesten gooien en weer gaan ballen zoals het eerste half uur. Ondanks de inzet, beleving en toegepaste wissels (Marco voor Jerome, Michel voor Roy en uiteindelijk de aangeslagen Kevin nog voor Bodhi), konden we niet echt meer doordrukken en incasseerden nog een prachtige tegengoal van de moeilijk te bespelen spits.

Volgende week tegen Reeuwijk thuis, waar we dan maar moeten proberen de negatieve spiraal te doorbreken, want ondanks de sterke tegenstanders en de overigens wel prachtige competitie in WEST II, snakken we naar lucht.

Tot volgende week
AJ

FC VVC 1 - CVC REEUWIJK 1 thuis