FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

MAAR SCHEIDSRECHTER, WAT DOET U NU…..

SV Overbos 1 - FC VVC 1 uitslag: 2 - 3 (1 - 2)

Vrij vertaald naar een bekende scene uit Flodder. Daar waar twee bevriende trainers elkaar treffen en een pittige, maar zeker geen unfaire wedstrijd (tenslotte gaat het om een derby) zich ontspon, leek het wel of de man in het paars deze reis, hele ander plannen had.

Kleurrijk was het in ieder geval wel. Scheidsrechter in schreeuwend paars, wij in niet minder schreeuwend oranje tricots en Overbos in de bekende Aston Villa kleurencombinatie van Bordeaux rood met licht blauw. En als kers op de taart was Andries vandaag gestoken in en neon-groen/geel shirt. Misschien nodigde deze complete entourage uit tot het onnodige kaartenfestijn.

Afijn, tussen de kaarten door werd er ook nog een wedstrijd gespeeld. VVC kwam na een nerveus begin op voorsprong in de 10e minuut toen Donny Marwan goed diep stuurde op links. Zijn actie binnendoor bereikte Emile die Stef ondanks de moeilijke positie - want uit de draai – in staat stelde de 0-1 voorsprong op het virtuele scorebord te zetten. Overbos werd voor het eerst pas een beetje gevaarlijk na een kwartier spelen, maar Louis kon erger voorkomen ten koste van een corner. De daarop volgende omschakeling was uit het boekje, waarbij Marwan keurig aflegde op Joes die de uitstekende keeper van Overbos niet kon verschalken. Ook twee rebounds waren aan VVC niet besteed.

Na een half uur spelen incasseerde Daniël - een overigens terechte gele kaart - toen hij een snelle omschakeling van de Hoofddorpers in de weg stond middels een overtreding. Kansjes waren er voor Donny, die een scherpe vrije trap voor langs zag zeilen, terwijl Kevin het vizier net niet scherp genoeg had, toen een pegel (met links!) van een meter of 20 net langs de kruising scheerde.

Het deksel kwam op de neus 10 minuten voor rust, toen Donny onbedoeld een verre ingooi in de zestien verlengde met het hoofd en Overbos een niet te missen kans bood de stand gelijk te trekken. Dit was het teken voor VVC er een schepje bovenop te doen. Eerst kwam Overbos goed weg toen een vrije trap bijna in eigen doel werd gewerkt, maar even later was het wel raak. Joes ging op rechts fraai door en zag aan de andere kant Marwan helemaal vrij staan en met een prachtige stift onderkant lat was het 1-2. De mooiste goal van de middag!

Even later was het weer Joes die goed doorging maar op de keeper stuitte, waarna de rebound van Stef weer uitstekend gepareerd werd door de Overbos keeper. Op slag van rust was daar de rode kaart voor een Hoofddorper, na een charge op Daniël, waardoor Overbos de hele tweede helft met een ondertal kwam te staan.

Daar werd dan ook door Jerry op gehamerd, dat we op moesten passen voor de counter, aangezien onze tegenstander waarschijnlijk de speelstijl hiernaar zou gaan aanpassen. Zaak dus om snel te proberen de wedstrijd in het slot te gooien middels minimaal één, maar liefst meer doelpunten natuurlijk.

Nima – ingevallen voor de aangeslagen Daniél – hield gelijk na rust het overzicht, maar de lob van Brian ging net naast. Marwan kreeg daarna zijn kans op de tweede, na goed aangeven van Emile, maar mistte helaas. Een aanval uit het boekje betekende daarna de bevrijdende 3e treffer. Kevin stak Joes prima weg op rechts en diens voorzet werd door Emile – wie anders – tot doelpunt gepromoveerd.

Na een kwartier dacht Joes loon naar werken te krijgen, maar na eerst weer op de keeper te zijn gestuit, rondde hij alsnog af voor de 1-4, maar alleen de scheidsrechter had een overtreding geconstateerd, dus werd de treffer geannuleerd.

Wat er verder gebeurde kan ik het beste afdoen met de opmerking dat als je slecht speelt en toch 3 punten pakt, het nog zo gek niet is. Feit is dat ondanks de diverse wissels en verse krachten (Marco, Robin, Mike en Yassine) die ingebracht werden, we geen grip op de wedstrijd meer kregen. Waar dat door kwam, zal naar goed Amsterdam gebruik goed intern geëvalueerd moeten worden, maar zelfs voor de eigen aanhang was duidelijk dat Overbos met nog slechts één goal (uit een vrije trap, dwars door onze muur!!) eigenlijk te weinig kreeg in de tweede helft en dus geen loon naar werken. Met 6 onnodige - en sommige gevallen onbegrijpelijke -gele kaarten, waarvan één dubbele voor Emile en dus rood, was het leed weliswaar te overzien, maar volkomen tegen de sfeer en aard van de wedstrijd.

Anyway, zoals gezegd: Als je slechte wedstrijden ook in een driepunter weet om te zetten is dat niet verkeerd, maar we moeten inderdaad maar eens goed kijken, waarom we juist tegen 10 man in de verdrukking kwamen en niet in staat waren het bij vlagen prachtige voetbal van de eerste helft te evenaren.

Volgende week vrij, dus tijd om herstellen en ons goed voor te bereiden op 29 oktober, wanneer er al een onbetwiste topper op de agenda staat tegen het ook nog ongeslagen (9 punten uit 3 wedstrijden) VVH/Velserbroek. Tot dan…..

Sportieve groet
AJ

FCVVC 1  - VVH/VELSERBROEK 1 :: Loon op Zand