FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

GESTAAKT

FC VVC 1 - Sporting Leiden 1 Uitslag: 1-1 (1-0)

FCVVC SPORTING LEIDEN

Een tumultueuze week, in stijl afgesloten. Hadden we met een rommelige week te maken in verband met een (inhaal)wedstrijd van de O-23 groep afgelopen dinsdag tegen DSOV en een donderdagtraining die door de harde wind bijna onmogelijk was, sloeg zaterdag het noodlot (weer) toe voor het geplaagde Sporting Leiden.

Een speler van hen raakte in een duel om de bal, zo geblesseerd dat hij met een beenbreuk naar het ziekenhuis afgevoerd moest worden. Gezien het recente verleden werd dan ook in goed overleg besloten de wedstrijd te laten voor wat het was en de laatste 20 minuten te zijner tijd te spelen. Er zijn zaken belangrijker dan de belangrijkste bijzaak in het leven!

Zoals aangegeven een hectische week, met een aparte dynamiek, waarbij het voor sommige spelers moeilijk blijkt de keuzes die gemaakt zijn in het belang van de club en het team, op hun juiste waarde te schatten.
Na de knappe prestatie van vorige week, was er dan ook geen aanleiding om de basis elf te veranderen, of het moet zijn dat Daniël op de training donderdag dusdanig geblesseerd raakte dat ie moest worden vervangen.

Daardoor verhuisde Laszlo naar de rechtsback positie en nam Jim zijn plaats in het centrum in. Met het oog op de kopsterke spits van Leiden pakte die keuze niet verkeerd uit. De ingezette weg van vorige week doorzetten was het devies voor de wedstrijd. Gegroepeerd en gedisciplineerd spelen, waarbij vanuit een sterke verdediging moest worden gezocht naar openingen om de Leidenaren te verrassen.
Toch gingen we bijna de bietenbrug op toen de spits van Leiden even los kwam en scoorde in de 10e minuut. Echter werd de goal gelukkig geannuleerd wegens buitenspel.

Aan de andere kant werd een bijna goal van en inglijdende Kevin ook afgevlagd wegens buitenspel en zo waren er kleine kansen over en weer, maar speelde de slag zich voornamelijk op het middenveld af. Jim was nog tegen een gele kaart aangelopen, alvorens hij goed doorzette op het middenveld en de bal diep gaf op Mitchel. Die leverde tegen de wind een perfecte voorzet af, welke Kevin bij de tweede paal heerlijk binnenkopte. Voor het eerst deze competitie in een thuiswedstrijd op voorsprong dus! Inmiddels al de 41e minuut, dus op slag van rust een heerlijk moment om te scoren.

Een beduidend offensiever Sporting kwam de tweede helft uit de startblokken en ondanks een paar kansjes van Jerome en Mitchel, kwamen de bezoekers in de 60e minuut langszij. Daarbij stonden we even niet goed en ondanks het appel van onze grensrechter voor buitenspel, werd de goal toegekend.

Kort hierop werd Jerome gewisseld voor Marwan, om de aanval van vers bloed te voorzien. Dat betaalde bijna gelijk uit toen Marwan de bal op de middellijn oppikte en nog één verdediger voor zich zag. De bal erachter leggen en erlangs was het devies. Dat eerste lukte, maar de noodrem voorkwam erger voor de bezoekers ten koste van een gele kaart.
Achteraf bleek de eerste gratis vliegles – en met name de landing – een schouder uit de kom en opgerekte banden te hebben opgeleverd, waardoor we Marwan weer even zullen moeten missen, pech dus!

Onfortuinlijker was de Sporting Leiden speler - Adil Haffaoui - die in een duel de bal probeerde te blokken en daarbij een beenbreuk opliep. Met het trauma van het trainingskamp nog op het netvlies, kon dan ook niet anders besloten worden om de wedstrijd voortijdig te beëindigen. De enige en juiste beslissing, omdat op sommige momenten andere zaken veel belangrijker zijn dan het spelletje.

Navraag leert dat het inderdaad een dubbele beenbreuk is en dat er nog gekeken moet worden of een operatie noodzakelijk is. Vanaf deze plek willen wij in ieder geval Sporting Leiden sterkte wensen en Adil vanzelfsprekend een spoedig herstel.

Wij gaan volgende week op bezoek in en tegen Gouda, een belangrijk potje!
Tot dan
AJ

GOUDA 1 - FC VVC 1 : 8 Februari 2020

FOTO'S Jan Klootwijk