FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

GEEN LOON NAAR WERKEN

FC VVC 1 - CVC Reeuwijk 1 uitslag: 2 - 4 (0 - 2)

FCVVC CVCREEUWIJK

Het geslagen thuisrecord wederom niet kunnen doorbreken, al was het – zeker op basis van de tweede helft – zeker verdiend geweest als er een remise was behaald. Maar niemand heeft ons verteld dat het leven eerlijk is, laat staan het edele voetbalspelletje. Als je dan toch in de hoek zit waar de klappen vallen, dan gebeuren dit soort dingen.

Na eerst de bespreking te hebben gedaan, werden de nodige plichtplegingen gedaan of het inmiddels vrij gekomen hoofdveld en konden de nieuwe tenues gesponsord door “Loon op Zand”, Grondverzet BV getoond worden. Met dank aan Jeroen Stammes, die zowel het eerste als tweede van nieuwe kleding voorzag. Helaas hebben we het nog niet om kunnen zetten in een beloning, want zowel het tweede (2-3 verlies tegen AFC 3) als het eerste moesten de punten laten.

Met Marwan gelukkig weer bij de selectie, maar Stef en Rigi nog steeds op vakantie en Donny geblesseerd, moest er toch weer het nodige omgezet worden. Bodhi was er gelukkig weer bij en vormde met Jim samen het centrum van de verdediging, terwijl Ajay en Tom de backs bezetten. Kevin weer op de vertrouwde 10 positie, terwijl Jamil en Jerome het aanvalsduo vormden. Er werd afgetrapt onder een heerlijk najaarszonnetje, maar terwijl uw stukjesschrijver nog een aantal jassen voor de wissels aan het verzamelen was, stond de 0-1 al op het scorebord. Binnen 26 seconden, hetgeen een record kan worden genoemd…..Ook de 0-2 viel al binnen het kwartier, zodat we gelijk volledig achter de feiten aanliepen.

Pas na 20 minuten het eerste echte gevaar, toen Mitchel zich voortreffelijk vrij speelde op links en de bal op maat voorgaf. De kopbal van Jerome was een prooi voor de keeper, ten koste van een corner. Er waren nog een paar kansjes voor VVC, maar het was aan de misser van de Reeuwijkse spits en het genadeloze verdedigingswerk van onze achterhoede te danken dat het tot de rust 0-2 bleef.

Na de rust bleven Tom en Jerome achter in de kleedkamer, ten faveure van Marwan en Daniel, die allebei prima invielen. VVC moest iets forceren in de jacht op de aansluitingstreffer en ging ook voortvarend met drie spitsen spelen. Toch viel de 0-3 toen een duidelijke overtreding op Jim niet werd bestraft en onze opponent een vrije doortocht kreeg naar Justin, die ook geen redding kon brengen.

Wie dan denkt dat de koppies gaan hangen heeft het mis. Na een kwartier gaat Jamil vanaf links naar binnen en brengt met zijn schot de keeper en dusdanige problemen, dat Kevin de bal binnen kan werken voor de aansluiting. Tien minuten later gaat Jamil er weer eens als een komeet langs de lijn en verschalkt ook de Reeuwijkse keeper: 2-3. Het wordt weer een wedstrijd!

Mitchel verslaat een kwartier voor tijd leeg gespeeld het veld en wordt vervangen door Dennis. In een alles op niets offensief krijgen we 2 corners achter elkaar te nemen, die door Dennis mooi voor het doel worden geslingerd. Niels doet alles goed, als zijn kopbal keurig naar de grond gaat, maar ook nu vormt de keeper een vervelende sta-in-de-weg. Kevin maakt vervolgens een bal op Bergkampsiaanse manier vrij en passeert de keeper voor de gelijkmaker. Het doelpunt wordt echter door de scheidsrechter geannuleerd, wegens hands en de eerlijkheid gebied te zeggen, dat daar niet veel op af te dingen was….helaas.

De tweede keer in de tweede helft dat Reeuwijk voor Justin verschijnt, verdwijnt de bal via de binnenkant van de paal in het net en is de race gelopen. De aanvallen zijn er, het spel is dynamisch, maar gescoord wordt er niet en zo blijven we - ondanks een fantastische tweede helft, met beleving, passie en vuur – met lege handen achter.

Volgende week de rit naar Oudewater en als we daar hetzelfde kunnen brengen als collectief – met name de tweede helft – dan gaat het tij keren. Daarna rest op 14 december de laatste wedstrijd van jaargang 2019 tegen Lugdunum thuis, dus laten we het jaar goed afsluiten!

Tot volgende week
AJ

FC OUDEWATER 1  - FC VVC1

Foto's Jan Klootwijk