FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

EINDELIJK WEER EEN ECHTE DERBY

SV Hoofddorp 1 – FC VVC 1 uitslag : 1 - 1 (1 – 0)

Hoofddorp FCVVC

Zoals vorige week al aangegeven mochten we deze keer weer aantreden in een échte, ouderwetse Haarlemmermeerse derby. Zelf koester ik – en met mij waarschijnlijk meerdere oud gedienden – warme herinneringen aan de diverse keren dat we met (toen nog SMS) moesten aantreden tegen Hoofddorp. Ooit aan de Concourslaan (ETO), toen in Kalodrama en vervolgens de oude locatie aan de IJweg, voordat het officieel de IJvelden ging heten. Weken waren we er al mee bezig, want je kende de meeste opponenten (beroemd en berucht) persoonlijk van het uitgaansleven, zaalvoetbal, dan wel van eerdere confrontaties.

Dat het nu allemaal wat anders is, bleek al bij aankomst. Warmlopen op een bijveldje en de wedstrijd zelf afwerken in een entourage die in niets lijkt op vervlogen tijden. Maar goed, zoals de tegenstander aangaf, draait alles in Hoofdorp om de zondag, waarvan acte.

Na een paar laatste persoonlijke instructies van Jerry aan het adres van onze mannen, kon de aftrap eindelijk geschieden. Het was even aftasten want de wind blies vervelend hard, dwars over het veld.

Hoofddorp heeft veel voetballend vermogen en dito ervaring, daar waar wij wederom genoodzaakt waren aanpassingen te verrichten: Daan en Daniel ontbraken en Joes was ook niet beschikbaar deze middag en had dus al een derby bij Hoofddorp met de O-23 gespeeld. (Overigens jammerlijk met 6-2 verloren)

Hierdoor kwamen Louis en Remco in het centrum te spelen, met Tom en Donny op de back posities. Emile fungeerde weer als spits, met Marwan en Nima op de flanken, terwijl het middenveld met Kevin, Dylan en Mike in balans was.

VVC komt via Marwan na een minuut of 10 goed door en krijgt een schietkans, welke met de hand werd beroerd, maar niet als zodanig werd gehonoreerd door de scheidsrechter. Even later was het weer Marwan die op links goed doorkwam, maar een tackle en goed uitkomende keeper verhinderden zijn scoringskans. Hoofddorp combineerde beter en rustiger aan de bal, maar komt niet tot grote kansen. Tom valt ongelukkig uit met een hoofdblessure, waardoor Stef even de rechtsback positie waarneemt.

Het doelpunt van Hoofddorp heb ik niet mee gekregen omdat ik uit voorzorg even bij Tom in de kleedkamer ben gebleven. Maar duidelijk werd me even later dat we onze tegenstander zelf in het zadel hebben geholpen, waardoor we met de rust met een 1-0 achterstand ingingen.

Na de zelf gezette thee!!!!!! Moest het in de tweede helft dan maar gebeuren. Al snel leek een weer heerlijk strak genomen corner van Dylan de gelijkmaker in te luiden, maar op miraculeuze wijze resulteerde de scrimmage voor de Hoofddorp goalie, niet in een doelpunt.
Halverwege de tweede helft besloot de staf nieuwe impulsen te brengen. Kevin en Mike werden afgelost door Robin en Brian, waardoor Stef weer op het middenveld kon spelen.

Dat resulteerde dan ook gelijk in de gelijkmaker, toen Marwan op rechts dit keer op avontuur ging en de bal panklaar terug legde op Stef. Diens inzet werd nog gekeerd, maar weer Emile stond op de goede plek om de gelijkmaker tegen de touwen te werken.
VVC kreeg nu meer de overhand en een klein opstootje na een vervelende overtreding op Brian – slechts bestraft met geel - bracht weer iets van de ouderwetse derbysfeer terug.

Veel échte kansen waren er niet meer en daarmee is een gelijkspel een uitslag waar iedereen waarschijnlijk best mee kan leven.

Volgende week het IJmuidense SVIJ weer op bezoek, dat we ook al getroffen hebben voor de MidWest Cup. Toen bonden we hen vrij eenvoudig aan de zegekar, maar resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst…..

Weer goed trainen deze week en dan weer volle bak zaterdag. Tot dan…

Sportieve groet
AJ

FCVVC1 - SV IJMUIDEN 1 :: Sponsor Loon op Zand

Bekijk hier de foto's van Jan Klootwijk