FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

EERSTE THUIS WINST DIT SEIZOEN

FC VVC 1 - Blauw-Zwart 1 uitslag:3 - 1 (0 - 1)

FC VVC 1 -  BLAUW ZWART 1 uitslag 3-1

Vandaag wederom een belangrijke wedstrijd, want de bezoekers uit Wassenaar waren één van de twee opponenten waar we in de eerste competitiehelft van hadden weten te winnen. Zij het nipt (2-3) waar wel verdiend.

In vergelijking met vorige week waren een tweetal omzettingen nodig, wegen blessure van Stef kwam Jamil op rechtsbuiten te spelen, terwijl Laszlo zijn plek aan Donny moest afstaan op linksback. Rigi ’s goede invalbeurt vorige week werd beloond met een basisplaats als laatste man. Rick had het nodige huiswerk gedaan en diverse analyses brachten aan het licht dat we weliswaar in hetzelfde concept, maar bij balbezit tegenstander variaties moesten vinden om de angel uit het spel van de bezoekers te halen.

De opdrachten werden in het begin nog wel eens vergeten, waardoor Blauw-Zwart het betere van het spel had de eerste helft. De veelvuldige bewegende spelers op het middenveld, bezorgden Niels, Bodhi en Kevin hoofdbrekens, maar buiten een pegel op de lat in de 15e minuut van buiten de 16 kwam het niet. Of het moet zijn dat de corners van Blauw-Zwart hard en strak voor het doel gebracht werden, waardoor zich ook hachelijke momenten voor Thierry ontstonden.

Jamil had een kansje, maar zijn schot wat recht op de keeper af en verder waren er niet echt grote kansen voor VVC, waardoor we de rust met 0-0 leken te halen. Dit pakte helaas anders uit. Toen ik al onderweg was om de vitamientjes te halen, schampte een vijandelijke corner Bodhi ’s hoofd en verdween de bal in de eigen goal. Pech dus, op slag van rust.

In de rust kalmte en vasthouden aan de strijdwijze van de eerste helft. Goed druk zetten op de keeper, werd bijna beloond, maar Jerôme ’s inzet werd ternauwernood uit het lege doel gewerkt door een verdediger. Even later betaalde het wel uit, toen Mitchel op links twee keer goed voorzette. In de 51e zorgde Jerôme voor de afleiding en kon Kevin knap bij de eerste paal afronden. Een minuut later was het andersom en kon Jerôme de 2-1 binnenschieten, wat een weelde zo vlak na rust.

Met nog een half uur te spelen werd Marco gebracht voor Jamil en was het weer Jerôme die goed doorzette tot de achterlijn en diens voorzet werd na een handig overstapje binnenschoten door de goed doorbewegende Niels en de bevrijdende 3-1 voorsprong was een feit.

Michel liep nog tegen een onnodige gele kaart aan en Marco moest zich geblesseerd laten vervangen door Laszlo. Gecontroleerd werd de wedstrijd uitgespeeld, want noch VVC, noch Blauw-Zwart wist echt gevaarlijk te worden. Wij hoefden niet meer en de bezoekers uit Wassenaar konden niet meer!

Dennis maakte in de 89e nog even zijn opwachting voor Jerôme, die een puike wedstrijd nog met een tweede goal had kunnen bekronen, maar de voorzet was net iets te lang vond voor de wanhoopsduik naar de bal.

Al met al een voortreffelijke wedstrijd, met een team dat stond als eenheid en de drie punten verdiend in de tas kon steken. Uitblinkers kan ik niet benoemen, want iedereen heeft zich de tandjes gewerkt en fijn dat het zo uitpakt. De achterhoede stond als een huis en met Tom en Ajay hebben we twee sluitposten, die altijd de losgeraakte eindjes aan elkaar knopen. Kevin toonde zich een waardig leider en gaf in alles het goede voorbeeld en heeft veel vuile meters gemaakt. Opmaat naar meer mannen, succes werkt als doping!

Het bleef dus vanzelfsprekend lang onrustig na afloop, want dit seizoen was dit pas de eerste thuis overwinning en daar hebben onze trouwe supporters veel te lang op moeten wachten.

Even een zaterdag rust volgende week, alvorens we de 29e februari het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Sporting Leiden bij een gelijke stand van 1-1 nog moeten uitspelen.

FC VVC 1 - SPORTING LEIDEN 1 Sponsor Loon op Zand

Hopelijk tot dan aan de Montreallaan
AJ

Foto's Jan Klootwijk