FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

ÉÉN ZWALUW……

T.A.V.V. 1 - FC VVC 1 uitslag: 0 - 0 (0 - 0)

Na een onrustige nacht lees je op zondagochtend nog even het laatste verslag na van 2019, de wedstrijd tegen Lugdunum, waarvan ik de uitslag gemakshalve maar even niet noem.

Nieuw elan, een prima weekend in Groningen ter teambuilding en een duidelijk plan met strategie voor de tweede seizoenshelft, voor zowel eerste als tweede. Daarbij zal het de trouwe supporter niet verbazen dat het accent in eerste instantie vooral op verdedigen zal liggen, want bijna 50 tegentreffers in een even bijna competitiehelft is VVC onwaardig.

Deze zaterdag dus de koploper in Ter Aar, nog ongeslagen en soeverein aan kop in de competitie. En niet voor niets konden we constateren, want de ploeg combineert makkelijk, heeft veel bewegende mensen en daarnaast een aantal spelers die een cross pass over 50-60 meter op de stropdas beheersen. Ga er maar aanstaan!

Maar we hebben een plan en we hielden vast aan het plan, resulterend in een meer dan verdienstelijk gelijkspel. Vraag niet hoe we de nul uiteindelijk gehouden hebben. Met kunst en vliegwerk, met een beetje geluk, maar bovenal door met passie en beleving te strijden en het snot voor de ogen voor elkaar te willen lopen. Er stond en team, en dat hebben ze geweten in Ter Aar.

Daarbij kunnen we ook constateren, dat we in de met name de eerste helft, zelfs nog enkele kansen kregen om de opponent nog meer pijn te doen. Daniel speelde als rechtsback een puike pot en stelde vanaf rechts twee keer onze voorwaartsen in staat om gevaarlijk te worden. Zo waren eerst Stef en later Jerôme dicht bij een openingstreffer.
Natuurlijk was TAVV sterker en hadden ze een overwicht qua balbezit, maar als ze gevaarlijk voor het doel kwamen, hadden we deze middag een meer dan betrouwbare sluitpost. Ook toen vlak voor rust een vrije trap van de rand zestien om de muur werd gekruld, ronselde Thierry de bal knap uit het doel.

Zo konden we eindelijk eens een keer zonder tegengoal, of achterstand de rust genieten. Iets eerder naar buiten om met Marco een korte warming up voor de tweede helft te doen, moest voorkomen dat we – zoals zo vaak- gelijk na rust een treffer incasseerden. Toch ging het bijna fout dat we uit de aftrap gelijk balverlies leden en een speler van TAVV op ons doel afging. Maar gelukkig was Thierry wel scherp en redden met zijn voet.

TAVV drukte nadrukkelijker aan, maar ging ook steeds opportunistischer spelen, omdat ze in hun ogen een schier onneembare vesting bestreden. Laat dat dan maar zo zijn, want vooral aanvallende naïviteit heeft ons heel veel tegengoals in de omschakeling gekost. Kevin speelde op 10 een puike partij en heeft zich vooral in het teambelang met verdedigend storen bemoeit. Ook Bodhi en Niels op het middenveld ontregelden de aanvallen van TAVV waar ze konden. De defensie stond als een huis met Tom en Laszlo centraal en Daniel en Ajay op de backs.

Voorin kwamen we de tweede helft niet echt meer aan kansen toe, de krachten vloeiden bij Stef Jerôme en de jarige Mitchel ook weg. Leeg gespeeld werden de laatste twee dan ook vervangen door Roy en Jamil om de druk op de defensie enigszins te verlichten. Dit lukte maar gedeeltelijk, enkele hachelijke momenten in onze zestien bleven ons deel. Jim moest de - na een gewonnen kopduel!!! -enigszins duizelige Roy nog vervangen in de punt van de aanval, maar uiteindelijk hebben we op karakter een punt uit het vuur gesleept.

Niet met oogstrelend voetbal, dat is even secundair, maar degradatievoetbal is dat zelden. Momenteel gelden andere wetten en voelt dit gelijkspel als een overwinning, waar we vertrouwen uit moeten putten voor een vervolg.

Één zwaluw maakt nog geen zomer, maar daar was het sowieso te koud voor. Volgende week begint de tweede competitiehelft met het duel tegen Sporting Leiden, een team waar we iets met recht te zetten hebben na de beschamende verliespartij daar in de eerste wedstrijd. Met de vandaag getoonde discipline, strijdlust, teamgeest en de “stick to the plan” mentaliteit, heb ik daar alle vertrouwen in!

Tot volgende week aan de Montreallaan

AJ