FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

CLIMAX

VVSB 1 - FC VVC 1 uitslag 3 - 4 (2 - 1)

VVSB 1 - FC VVC 1 uitslag 3-4

Deze zaterdag bracht ons naar het onder renovatie verkerende Sportpark de Boekhorst in Noordwijkerhout, alwaar VVSB (Voetbal Vereniging Sint Bavo) domicilie houdt. De weergoden waren ons gunstig gezind want ondanks de wind was de temperatuur aangenaam en bleef het droog.

Na een klein oponthoud vanwege een in de file verkerende grensrechter startte de wedstrijd iets over half drie. De meegereisde supporters zagen dat VVC het moeilijk had tegen de vlot combinerende Noordwijkerhouters. Achterin stonden we ook niet goed en te veel werden verkeerde keuzes gemaakt. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven, want bijna elke aanval of corner leverde gevaar op voor Justin. In de 5e minuut was het dan ook volstrekt terecht dat VVSB op voorsprong kwam en mede doordat het vizier bij de gastheren niet op scherp stond duurde het tot de 16e minuut voordat de score werd verdubbeld.

VVC kon hier weinig tegenover stellen, of het moet een kansje geweest zijn van Kevin, die op een voorzet vanaf links net een stap te kort kwam om gevaarlijk te worden. VVSB combineerde sneller en bewoog vooral zonder bal veel meer, waardoor afspeelmogelijkheden werden gecreëerd. Justin en ook Laszlo op de doellijn behoedden ons voor een grotere achterstand en na een half uur spelen, kregen we eindelijk wat meer grip op de tegenstander.

Een foutje bij het uitverdedigen werd VVSB op slag van rust noodlottig, toen de bal werd veroverd en uiteindelijk Kevin met dodelijke precisie, de bal langs de doelman plaatste. Een mooie opsteker zo vlak voor de thee!

Na rust moest worden voortgeborduurd op de fase vlak voor rust en dat lukte aardig. Een inschattingsfoutje van Justin luidde echter de 3-1 in en de wedstrijd leek beslist. Maar er was nog een half uur te spelen en het betere spel van VVC ook in de tweede helft gaf de burger moed. Eerst de wissel van Demyro voor de leeg gespeelde Daniël en vervolgens verzwikt Stef zijn enkel bij het landen na een luchtduel, zodat ook Jawad gelijk zijn opwachting kon maken. Om de offensieve intenties te onderstrepen werd Marco nog ingebracht ten koste van Mitchel.

Met name Jawad viel erg sterk in en bracht meer creativiteit in het aanvalsspel. Was dan ook meer dan verdiend dat hij in de 80e minuut de aansluitingstreffer binnenschoot. Kevin had de bal uit een voorzet van Laszlo bij de tweede paal teruggelegd en de verdediging werd onze offensieve drang daarop te machtig. Jamil had tot twee keer toe de gelijkmaker op zijn schoen maar trof eerst buitenkant paal en even later liet hij zicht te ver naar buiten dringen en verkoos naast te schieten in plaats van de bal breed voor het doel te leggen, waar Kevin klaar stond om af te werken. Justin maakte zijn foutje dik goed door bij de eerste paal een bal te keren die wij al geteld hadden en hield ons daarmee in de jacht op de gelijkmaker.

Die viel uiteindelijk 2 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd. Een leep passje van Jawad werd op waarde geschat door Demyro, die overzicht hield en Kevin vrij zag staan voor het doel. De dik verdiende gelijkmaker (op basis van de tweede helft) was een feit!

Het kon dus uiteindelijk nog gekker, toen in de allerlaatste minuut (94e!!!) Jamil goed bleef kijken en Jawad zielsvrij voor de goal zag staan. Die had geen enkele moeite de winnende binnen te schieten, zodat van een wonderbaarlijke wederopstanding gesproken kan worden. Sta je na een half uur met een nulletje of vier achter, had niemand zich mogen beklagen en nu stap je uiteindelijk als winnaar met 3-4 van het veld af. Na de misère van vorige week, vandaag dus echt een climax!

Chapeau voor het hele team en zo zie je maar weer dat een brede selectie geen overbodige luxe is. Keuzes zijn soms moeilijk en zeker niet leuk als je wissel zit, maar zie vandaag: Alle stukjes vallen in elkaar en het collectief is bepalend!

Heerlijke boost voor het zelfvertrouwen en de volgende keer maar eens proberen een wedstrijd “gewoon” te winnen, is wel veel beter voor uw stukjesschrijver’s algehele gemoedstoestand.

Tot volgende week in en tegen Oegstgeest
AJ

26102019 OESTGEEST uit

Foto's: Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://888.fcvvc.nl/fc-vvc-1/climax#sigProIda0f8541e6a