FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

ADRENALINE BOOST

FC VVC 1 – Sporting Leiden 1 (restant gestaakte wedstrijd 1 februari) uitslag 1 - 1 (1 - 0)

Op deze rustige inhaaldag, stond voor het eerste het restant (± 20 minuten) tegen Sporting Leiden op het programma. En ondanks dat het in de ochtend zo aangenaam was, zorgde met name de wind en een plensbui tijdens de warming-up, weer voor ons “herkenbare” weersomstandigheden. Dacht ik nog even bij net betreden van het sportcomplex rond half twaalf dat we een klein wind mee voordeel zouden hebben, de hoosbui om 14:00 uur zorgde ervoor dat dit kleine voordeel drastisch veranderde in wind nadeel.

Anyway, met sterk gewijzigde elftallen moesten zowel de bezoekers als FC VVC hun potje afwerken. Vooraf afgesproken dat we vol voor de winst wilden gaan, omdat we met een gelijkspel niet veel opschoten, naar veiliger haven op de ranglijst. Dus in de bespreking toegelicht dat de laatste 20 minuten de laatste drie wedstrijden “onze beste minuten” waren en dat we dat dan vandaag ook maar moesten etaleren.

Marco in de spits, want Jerôme kon en mocht niet opgesteld worden (vakantie respectievelijk gewisseld 1 februari), terwijl Demyro op rechtsbuiten de geblesseerde Stef verving. Jim en Rigi centraal achterin, waardoor Tom naar het middenveld verhuisde.

De wedstrijd werd hervat met een uitbal voor Sporting Leiden, die sportief over onze achterlijn werd gegooid. Toen was de wedstrijd aan. Stijf van de adrenaline en wellicht ook zenuwen, begonnen beide teams aan hun wedstrijd van 18 minuten, zo bleek later. Sporting Leiden hanteerde de lange bal, terwijl de intenties van VVC direct ook zichtbaar waren. Kansen waren er voor Demyro, die goed doorging, maar een te slap schotje losliet, dat geen probleem bleek voor de Leidense goalie. Jim deed alles goed uit een perfect getrapte corner: Aanname op de borst, panklaar voor een verwoestende uithaal met rechts, maar de bal ketste kiezelhard op een woud van benen in de zestien.

Ja en toen kwam die penalty, na hands van een Leidenaar in een scrimmage voor de goal. Kevin als aanvoerder pakte zijn verantwoordelijkheid, maar miste jammerlijk van 11 meter. Toch teveel adrenaline blijkbaar. Demyro kwam nog een keer bijna oog in oog met de keeper aan de overkant, maar kon niet snel genoeg opstaan om gevaarlijk te worden.
Sporting creëerde enig weinig gevaar met hun opportunistische spel en anders hadden we Thierry die het oploste.

Al met al dus teleurstellende afloop gezien de kansen, maar aan de andere kant hadden we als voorzichtige doelstelling geformuleerd, 6 punten uit 4 duels te willen halen en dat is gelukt.

Ook hebben we nog niet verloren na de winterstop en laten we die reeks alsjeblieft aanstaande zaterdag doorzetten, wanneer FC Oegstgeest ons komt bezoeken. Een driepunter is absoluut noodzakelijk om ten eerste de Oegstgeesters verder achter ons te zetten, maar belangrijker nog om aansluiting te behouden met plekken die ons helemaal uit de gevarenzone loodsen!

En laten we dan voor iedereen eens hopen op een beetje lekker voetbalweer!

Tot zaterdag
AJ

FC VVC 1 -  OESTGEEST 1 Sponsor Loon op Zand